Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 09:41

U 21. kolu MŽNL Dinamo u Vidovcima uvjerljivo svladao Mladost (Sibinj), a Požega poražena na gostovanju kod Hajduka u Pakracu

PAKRAC / VIDOVCI - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 21. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod / Požega. Nogometaši Dinama su na svom igralištu u Vidovcima s uvjerljivih 5:0 bili bolji od Mladosti (Sibinj) dok je Požega poražena na gostovanju kod Hajduka u Pakracu. 

HAJDUK - POŽEGA 3:2

Hajduk je počeo svoju utakmicu bez kartoniranog Ivana Benkovića, dok je Požega došla bez Ante Kavedžije. Gosti su odlično krenuli utakmicu, već u 3. minuti dolaze do vodstva preko Ronalda Hodaka. Hajduk znajući koliko im je ova utakmica bitna u borbi za titulu brzo izjednačavaju u 14. minuti, strijelac je bio Andrej Hrabušicki. Nikša Grubišić dovodi Hajduk do vodstva u 34. minuti. Požega se nije predala i u 84. minuti izjednačava, strijelac je bio Toni Martinović. Dvije minute kasnije još jednom za Hajduk se pojavljuje odlični Nikša Grubišić i donosi svojoj ekipi bitna 3 boda u borbi za titulu.

- “Pozdrav, veoma teška pobjeda protiv dobre ekipe Požege gdje smo prvo poluvrijeme izdominirali, profulali dosta šansi, na poluvremenu moram napraviti zamjene radi ozljeda, kad na terenu igra većina igrača koji su dan prije nastupala za kadetsku ekipu. Gosti preuzimaju inicijativu i fulaju par dobrih prilika. Za našu sreću mi zabijemo na kraju gol iz krasne akcije i zasluženo pobijedimo.”- izjavio je Dubravko Ljevaković, trenera Hajduka.

- “ Šteta zaslužili smo bod igrom u drugom djelu, a mi po običaju ne znamo to iskoristit, čestitke domaćinu na pobjedi.”- komentar je Marijana Bakule, trenera Požege.

DINAMO - MLADOST 5:0

Lovro Krnjić i Josip Marković danas nisu bili u protokolu Dinama zbog kartona, dok gostujuća ekipa nije mogla računati na svog Marka Terzića. Mladost je tražila svoje gostujuće bodove u nadi da se pomakne sa zadnjeg mjesta, ali domaćini pokazuju talent i kvalitetu što posjeduju u svom rosteru. Utakmicu je otvorio Mislav Brnčić sa svojim golom u 15. minuti. Domagoj Brnčić u 33. minuti povećava vodstvo. Samo jednu minutu kasnije domaćini imaju već visokih 3:0 u 34. minuti, strijelac je bio Robert Gurdon. Mislav Brnčić ponovno zabija za svoju ekipu u 37.minuti. U listu strijelaca se upisao i Matej Grbeša u 76. minuti i dovodi svoju ekipu do konačnih 5:0. Potpuna dominacija Dinama, a Mladost će morat već u idućem kolu tražit svoje bodove u borbi za opstanak.

- “Pozdrav ušli smo u utakmicu maksimalno ozbiljno i svoje četiri izgledne prilike koje smo imali efikasno smo realizirali. Tako smo pitanje pobjednika vrlo brzo rješili. Drugo poluvrijeme smo dali priliku i mlađim igračima te uz dobru igru još jednim pogotkom zaključili utakmicu. Čestitke našim igračima na odlično odigranoj utakmici. Klub je odlučio da sav prihod od ulaznica današnje utakmice ide za liječenje dječaka Roka. Zahvaljujemo se svim gledaocima koji su kupnjom ulaznice doprinjeli ovoj akciji i odlučili pomoći…”- izjavio je Mario Raguž.

“Nismo danas bili dobri, domaćin je više želio i vidljiv je utjecaj kolege trenera Raguža. Čestititam na zasluženoj pobjedi. Možda sam pragmatična osoba i želio bi da nas naša krovna organizacija HNS i ljudi na županijskoj razini koji ju predstavljaju da zaštite svoj i naš dignitet od nekakvih likova..koji su u protokolu nekakvi predstavnici..čega? Odgajamo generacije mladih …sa krivom porukom…i svi nešto prešućujemo…Nadam se da će prepoznati oni na koje je ova poruka adresirana. Samo me zanima da li bi išli vaditi zub kod električara…..a isto ima kliješta. Možda ima mekanu ruku….”- mišljenje je Roberta Dujića, trenera Mladosti. 

Rezultati 21. kola : Jakšić - Papuk 1:2, Hajduk - Požega 3:2, Omladinac - Sikirevci 2:2, Slobodnica - Lipik 1925 1:1, Psunj Sokol - Vinogorac 2:5, Dinamo - Mladost 5:0, Zadrugar - Slavonac 1:3. 

U 22. kolu, u subotu, 04. 05. 2024. u 17,45 sati sastaju se Požega - Dinamo, Lipik 1925 - Omladinac i Vinogorac - Slobodnica, a od 20,15 sati igrat će Slavonac - Hajduk. U nedejlju, 05. 05. 2024. u 17,45 sati sastaju se Papuk - Zadrugar, Mladost - Psunj Sokol i Sikirevci - Jakšić. 

Pročitano 116 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 02 Svi 2024 07:48