Ponedjeljak, 06 Svi 2024 06:41

Košarkašice Plamen Požege poražene od Raguse u trećoj polufinalnoj utakmici doigravanja za prvaka Hrvatske

POŽEGA - Ništa od duple krune za košarkašice Plamen Požege, u odlučujućoj trećoj utakmici polufinala doigravanja morale su čestitati košarkašicama Raguse na pobjedi rezultatom 76:81 (24:22, 23:18, 8:30, 21:11)

Priča o katastrofalnom suđenju u prvoj utakmici doigravanja dala je ploda je pa HKS na treću utakmicu poslao ozbiljnu sudačku trojku koja je odlično obavila svoj dio posla tako da ovoga puta nema ni milimetra zamjerke na pobjedu Raguse koja je bila pametnija i mirnija od požeških košarkašica. Za razliku od prve dvije utakmice, ovoga puta samo otvaranje pripalo je Ragusi, no uspjele su Plamene u prvoj četvrtini doći do prednosti. U završnici prvog poluvremena Englmanova je ekipa došla i do deset poena viška, no sve su to uspjele prokockati i još zapasti u debeli minus u trećoj četvrtini.

U sve tri utakmice, treća se četvrtina pokazala ključnom, ovoga puta debelo je otišla na stranu gošći koje su izgledale nedodirljivo u tom periodu, zabile su 30 poena, malo toga dale u obrani, a i što su propustile Plamene su promašile. U zadnjoj dionici Plamene su stisnule, sa -14 došle do -6, na samom kraju i na -5, no više od toga nisu mogle.

Isti broj skokova, gotovo identičan postotak šuta, po svemu izjednačena utakmica, ali je ovaj put Ragusa imala puno raspoloženije razigravače, bila to Stilić, Miloglav ili Todorić, njihove su reakcije kroz najveći dio utakmice bile puno mirnije i smislenije. Nažalost, nakon što je u Dubrovniku odigrala fantastičnu utakmicu Marija Kešeljević ovaj put nije bila na pravoj razini, poluozlijeđena Lowery je bila potpuno van utakmice u svojim minutama, a to je bilo i više nego dovoljno Ragusi da dođe do pobjede.

Niti jedna od ostalih djevojaka nije povukla toliko da nadomjesti ovaj ključni nedostatak, i Ivezić i Podrug i Vučković i Zorić su odigrale dobre utakmice, Lea Miletić ponovno i jako dobru, no bez pravog playa protiv ovakvog protivnika jednostavno ne ide. Jasno da je ovaj poraz potpuno neplaniran i neočekivan nakon one velike pobjede u Dubrovniku, ali on ne može pokvariti činjenicu da su Plamene ispisale povijest i odigrale najbolju sezonu ikada osvojivši trofej u Kupu.

Činjenica je da nisu izgubile od bilo koga nego od aktualnih prvakinja, od sjajne, iskusne ekipe koja ima puno više ovakvih utakmica u nogama kao ekipa. Izvrsni rezultati proteklih nekoliko sezona pokrenuli su ŽKK Plamen Požegu u pravom smjeru, škola radi dobro, sve je više djevojčica iz Požeštine u sustavu tako da ovaj poraz ne bi smio značajnije utjecati na klub. Poraz na domaćem parketu sigurno boli, ali nešto se pita i protivnika.

sportalo.hr 

Pročitano 184 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 06 Svi 2024 06:47