Požeški planinari pohodili "Jubilarni Jankovački planinarski put"

Ostalo 14. svibnja 2024.

JANKOVAC – Povodom pohoda na Jankovački jubilarni put te proslave 90. godina planinarskog doma Jankovac članovi Hrvatskog planinarskog društva “Sokolovac” Požega na poziv svojih prijatelja i organizatora manifestacije HPD “Bršljan-Jankovac” iz Osijeka proveli su protekli vikend u ugodnom društvu.

U ranim jutarnjim satima u subotu planinari su se uputili na Jankovac na koji su došli brojni planinari iz cijele Slavonije željni dobrog provoda i planinarenja. Nakon doručka i pozdravnih govora organizatora krenulo se na tri staze. U ponudi su bile :1. Julbilarni Jankovački planinarski put, staza je promijenjena zbog eksploatacije šume i radova na njoj – 5-6 sati hoda, 2. Jankovac- Mrežasti Rust- Jankovac –  kružna staza od 3 sata hodanja i 3. Obiteljska staza -Grofova staza.

Ugodno i toplo gotovo ljetno vrijeme planinarima je omogućilo uživanje u prirodi i hodanju što je izazvalo dobro raspoloženje i pjesmu. Nakon povratka sa staza izletnici su uz sunčeve zrake te ručka koji je pripremio organizator svoje vrijeme iskoristili za uživanje na Jankovačkim livadama. Dobrog raspoloženja na kraju krenuli su svojim kućama. Koordinator izleta ispred Društva je bila Spomenka Musec.

Pročitano 130 puta