Građani Požege kroz trening "Aktivne Hrvatske" poslali poruku o važnosti redovne tjelesne aktivnosti

Ostalo 14. svibnja 2024.

POŽEGA – Prekrasna sportska razglednica putuje iz srca Slavonije, iz grada Požege. Više od stotinu mladih, ali i građana svih generacija iskoristilo je lijepo vrijeme i ovog vikenda na Trgu Sv. Terezije u srcu Požege odradilo energični trening sportsko – edukativnog projekta Aktivna Hrvatska. Uz sam trening brojnim se sportovima predstavio Požeški športski savez, a s kojim u suradnji je i održan trening.

– „Požega je, sto se tiče sporta i ulaganja u mlade, doista aktivna grad. Ulažemo značajna sredstva u sportsku infrastrukturu. Puno mladih doista sudjeluje u sportskim aktivnostima. S tim smo zadovoljni i sretni smo zbog toga. No, treba ulagati u još više. Kad je ulaganje u sport i mlade u pitanju, to je ulaganje u njihovo zdravo odrastanje. Bavljenje sportom u najmlađoj dobi predodređuje i kako će se netko i kasnije ponašati u životu“ – izjavio gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić te dodao: „Na taj ćemo način i prevenirati kako pretilosti tako i brojne bolesti. Bavljenje sportom ima i niz drugih prednosti koje svakako treba promovirati ovakvim prekrasnim akcijama kao što su današnji događaj u Požegi te projekt Aktivna Hrvatska!“

Trening Aktivne Hrvatske po prvi je puta kao glavni trener vodio mladi kineziolog Filip Beljan koji je izjavio: „Trening je bio izvrstan. Toliko pozitivne energije i nas je dodatno motiviralo. Pozivam sve da odvoje barem 30 minuta dnevno za neku vrstu tjelesne aktivnosti!“ 

Uz njega, vježbe su na pozornici pokazivali trener Stjepan Žabčić te mlada gimnastičarka Anja Dabinović. Građanima se obratio i glavni tajnik Saveza Željko Mitrović, dok je program vodio radijski voditelj Matko Lojber.

– „Drago mi je da je Aktivna Hrvatska po drugi puta u svojoj povijesti došla u grad Požegu. Osam sam godina bio na čelu trenerskog tima. Sada je moja uloga nešto drugačija, u organizacijskom sam dijelu ispred Grada Požege. Bilo je prelijepo, lijepo vrijeme, puno mladih, u zdravom tijelu zdravi duh. Ovo je pokazatelj kako jedna zdrava sredina treba izgledati!“ – izjavio je Ivan Antunović, nekadašnji voditelj trenerskog tima Aktivne Hrvatske, a danas stručni suradnik Požeškog športskog saveza koji je zajednica sportskih udruga koje imaju sjedište na području grada Požege. U svom članstvu Požeški športski savez trenutno ima 68 sportskih udruga, a one su različito organizirane i natječu se u različitim ligama i oblicima natjecanja.

Građani su uz trening imali priliku obaviti mjerenje tlaka te dobiti besplatne savjete koje su davali liječnici iz projekta Pokaži srce. Oni koji nisu imali zadovoljavajuće vrijednosti obavljenih pretraga upućeni su liječnicima obiteljske medicine na dodatne preglede.

Aktivna Hrvatska se u 12. sezoni održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Stručni partner projekta je Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Svi vježbači dobili su prigodne poklone partnera projekta kao što je zdravi napitak Nutribulleta, omiljenog pomoćnika u kuhinji koji će vam osigurati savršeno uravnotežen obrok u manje u 60 sekundi. Partner je i Brita, vodeća međunarodna kompanija u filtraciji. Hidraciju za vježbače osigurala je Jana kao idealan saveznik za prirodno osvježenje uz trening. Sponzori projekta su: Janaf – jer energija povezuje, Falkensteiner Resort Punta Skala, Bluesun i Valamar hoteli.

 

https://www.sport-pozega.hr/novosti/ostalo/item/7477-fotogalerija-aktivna-hrvatska-u-pozegi

 

Pročitano 167 puta