Novi trener seniora požeške Slavonije je Ivo Babić

Nogomet 09. srpnja 2024.

POŽEGA – Nakon pomalo iznenadnog odlaska Kreše Poletija i partnera mu Krešimira Čuljka s klupe požeške Slavonije, doznali smo ime novog trenera aktualnih prvaka Treće NL Istok i pobjednika Županijskog nogometnog kupa. Riječ je o Ivi Babiću, iskusnom treneru ovo će biti veliki izazov, prije svega zbog rezultata koje su Plavi ostvarili u protekle dvije sezone.

 

 

 

i b

Ivo Babić je trener s UEFA A licencom, instruktor u Brodsko-posavskom županijskom nogometnom savezu, a do kraja protekle sezone radio je kao voditelj Škole nogometa Sloge iz Nove Gradiške. Ranije je baš sa Slogom odradio sjajan posao, u četiri sezone doveo ju je od 1. ŽNL do petog mjesta u 3. HNL u kojoj su tada igrali Marsonia, Cibalia, Vukovar, Belišće…

Nekoliko odlazaka iz požeške svlačionice sigurno će otežati novu obranu naslova, klub bi morao dovesti barem 3-4 kvalitetna pojačanja kako bi mogao od početka izgledati kao kandidat za vrh, no Babić je trener koji zna kako se pravi rezultat.

Pomoćni trener, a ujedno i sportski direktor Slavonije bit će Ante Bulat, što bi samo po sebi moralo značiti da se politika davanja ozbiljnih minuta mladim igračima nastavlja.

Pripreme za novu sezonu Slavonija otvara 19. srpnja, nešto kasnije od konkurencije, no to je potpuno razumljivo s obzirom da su dva tjedna nakon svih i završili proteklu šampionsku sezonu.

 

sportalo.hr

Pročitano 295 puta