Utorak, 16 Travanj 2024 08:35

Nogometaši Parasana pobijedili Lipu (Stara Lipa) u požeškom derbiju 11. kola 2. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Proteklog vikedna požeško slavonski drugoligaši odradili su 11. prvenstveno kolo, vodeći Graničar (Bučje) uvjerljivom je pobjedom sačuvao lijepa četiri boda prednosti u odnosu na Croatiju iz Donje Obriježi. Graničar se lakoćom obračunao s posljednjom momčadi lige iako je BSK čak prvi došao do prednosti, pa i otišao na odmor u egalu.

Ivan Darmopil šokirao je domaće u 5. minuti, no samo tri nakon toga Zlatko Đajić poravnava, a Ivan Jakovljević u 39. seli prednost na domaću stranu. U posljednjoj minuti prvog poluvremena Anto Vilus pogađa za 2:2. U nastavku pravi show Ivana Jakovljevića koji zabija još tri komada i osigurava pobjedu Graničaru, a još su po gol dodali Renato Štefančić, Marko Malivuk i Zlatko Đajić kojem je to bio drugi gol na utakmici.

U Obriježi su gostovali Sulkovci, a bodovi su ostali domaćinu koji nastavlja čekati grešku lidera. Petar Špelić i Alen Lenće su u uvodnih 13 minuta zabijali za vodstvo Croatije, u 33. minuti Josip Majetić uspio je smanjiti, no do kraja su mreže mirovale pa su Sulkovčani otišli kući praznih ruku.

Lipa je izgubila korak s vodećim dvojcem nakon minimalnog poraza u Golobrdcima. Parasan je do slavlja došao golom Vlade Samardžije iz 66. minute, a s nova tri boda ekipa iz Golobrdaca došla je na samo -2 u odnosu na Lipu.

Između njih se ugurao Dinamo (Badlejvina) koji je u zanimljivoj i efikasnoj utakmici osvojio bodove u Eminovcima. Matej Žunić je dva puta donosio prednost Eminovcima, jednom je poravnao Danijel Šepl, drugi put Ilija Zec, dok je pobjedu Dinamu osigurao Denis Relota.

U Prekopakri uvjerljivo slavlje Slavonije protiv Sloge (Trenkovo). Nemanja Sudar donio je prednost domaćima u 10. minuti, no već tri minute kasnije Luka Banović vratio je stvari na početak. U samoj završnici prvog poluvremena Filip Lončarević zabija za 2:1, dok je pobjedu Slavonije u nastavku susreta s dva gola potvrdio Domagoj Ajman.

Rezultati 11. kola : Slavonija - Sloga 4:1, Parasan - Lipa 1:0, Eminovci - Dinamo 2:3, Croatia - Sulkovci 2:1, Graničar - BSK 8:2. 

U 12. kolu, u nedjelju, 21. 04. 2024. s početkom u 17,15 sati sastaju se Dinamo - Graničar, BSK - Slavonija, Sloga - Parasan, Lipa - Croatia i Sulkovci - Eminovci. 

 

sportalo.hr

Pročitano 197 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 16 Travanj 2024 13:00