Ponedjeljak, 15 Travanj 2024 09:57

Slavonija pobijedila Kutjevo u županijskom derbiju 23. kola 3. Nogometne lige - Istok

POŽEGA - U četiri dana Slavonija je pokazala tko je gazda u dvorištu, nakon što su slavili protiv Slavije u Kupu, pobijedili su u borbi za bodove i Kutjevo. Zajedničko ovim utakmicama uz pobjede Slavonije je da ih je donio Matej Martinović, načeo je Slaviju, načeo i dokrajčio Kutjevo i sve više sliči na prošlosezonskog Mateja koji je dovukao Plave do naslova prvaka. U samo dvije minute Matej je dva puta tresao gostujuću mrežu, pa je utakmica jednim dijelom i “zaključena” već u prvom poluvremenu.

Porazi Čepina i Andrijevaca potpuno su vratili Slavoniju u igru za obranom naslova, no puno toga o toj priči će reći sljedeća nedjelja i gostovanje baš na Buhaču u Andrijevcima. Još više će o raspletu sezone reći dvoboj u Kutjevu gdje Zeleni čekaju izravnog konkurenta u borbi za ostanak, sve osim pobjede prilično bi jasno nagovijestilo da će se u Kutjevu sljedeće sezone igrati Međužupanijska liga. 

– Čestitke mojim dečkima na zasluženoj pobjedi, a Kutjevu na fer i korektnoj partiji. Svi su dečki bili odlični, ali moram izdvojiti Mateja koji je zabio dva gola, drago mi je da ga je krenula realizacija, te malog Prološčića koji je prvi put igrao u prvih 11. Zapravo, moram još dvojicu spomenuti, Krešu Brkića i Antu Bulata koji rade vrhunski posao kao i svi ostali treneri u školi i osiguravaju nam sjajne mlade igrače, jedan ne može, uskoči drugi i ne znaš koji je bolji od kojeg, to je pravo bogatstvo ovog kluba – izjavio je Krešo Poleti, trener Slavonije.

Čestitam mojim kolegama Krešimirima na pobjedi, iskoristili su malo nepažnje krajem prvog poluvremena i postigli oba gola. Odigrali smo zatvoreniju varijantu prvi dio, protivniku nismo dopustili da se razmaše i imali jednu krasnu priliku kada je Petković jako dobro reagirao na šut Jakeševića no domaćin nas je ipak kaznio u kratkom periodu. U drugom dijelu smo uz neke preinake pokušali doći do pogotka čemu je najbliži bio Antunović čiji udarac glavom opet sjajno brani Petković. Nismo bili na dovoljnoj razini trke i agresivnosti da uhvatimo nešto više od časnog poraza no za nas slijedi vjerojatno ključna utakmica u borbi za ostanak i dolazak gosta iz Cerne za što moramo ostati hladne glave, poraz od ekipe koja se bori za naslov nas ne smije uzdrmati i poremetiti u pripremi za kvalifikacijski meč s Tomislavom. Puno su nam nedostajali Karačić i De Souza u kreaciji igre pa na kraju zalog za optimizam nudi činjenica da će svi osim Tokića biti spremni za taj izazovni duel u nedjelju – kazao je Petar Čuljak, trener Kutjeva.

Rezultati 23. kola : Sloga - Tomislav (DA) 5:0, Čepin - Graničar 1:2, Đakovo Croatia - Vuteks Sloga 5:1, Oriolik - Slavija 0:1, Tomislav (C) - Valpovka 4:1, Svačić - Borac 4:0, Bedem - NAŠK 1:1, Slavonija - Kutjevo 2:0. 

U 24. kolu, u subotu, 20. 04. 2024. s početkom u 17,00 sati sastaju se Valpovka - Bedem, NAŠK - Oriolik, Slavija - Svačić, Borac - Đakovo Croatia i Vuteks Sloga - Čepin. U nedjelju, 21. 04. 2024. u 17,00 sati igrat će Tomislav (DA) - Slavonija, Kutjevo - Tomislav (C) i Graničar - Sloga. 

sportalo.hr

Pročitano 131 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 15 Travanj 2024 11:04