Ponedjeljak, 15 Travanj 2024 09:45

Croatia poražena na gostovanju u Vetovu od domaće Graševine u 19. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - U subotu su odigrane dvije utakmice 19. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško slavonske u kojima su obje domaće momčadi osvojile po tri boda, dok su u nedjelju odigrani ostali susreti. Ostala su još tri kola u prvom dijelu sezone, nakon toga se liga dijeli u dvije skupine po šest. Oni bolji će u borbu za naslov, oni lošiji u borbu za ostanak.

KUZMICA – KAPTOL 1:0

U neka ne tako davna vremena utakmice Kuzmice i Kaptola su na “Areni svjetlosti” znale privući i 600-700 gledatelja, ovoga puta oko kuzmičkog terena “natiskalo” se 50ak nogometnih zaljubljenika. Nije pretjerano čudno, Kaptolčani su navikli boriti se za titule, a sada su daleko od te borbe, dok je Kuzmica izgledan sudionik lige za ostanak. Dvoboj županiskih velikana odlučio je Josip Novak golom u 62. minuti s bijele točke.

DOBROVAC – DINAMO 3:0

Dobrovac je brzo prebolio ispadanje iz Kupa, na svom se terenu odličnom partijom obračunao s gostima iz Rajsavca i prebacio pritisak na Bučane koji će u nedjelju u susjedskom derbiju odmjeriti snage s Graničarom. Matija Šimunović bio je jedini strijelac u prvom poluvremenu, zabio je u 27. minuti i dobrim dijelom usmjerio utakmicu u pravcu koji su priželjkivali domaći navijači. U nastavku je Dobrovac goste slomio u dvije minute, u 63. Željko Popović zabija za 2:0, a dvije minute nakon toga Tomislav Adžijević postavlja konačnih 3:0.

 MLADOST – SLAVEN 2:0

Iako je još velikih devet bodova u igri do kraja prvog dijela sezone, prilično je izvjesno da će i Mladost i Slaven igrati Ligu za ostanak, time je pobjeda Mladosti važnija, njome apsolutno ostaje u igri za ostanak, dapače, i predala je fenjer Omladincu. Nastavak je to pozitivnog trenda u kojem se momčadi iskusnog Milana Tomljenovića nalazi proteklih mjesec dana. Do pobjede nad Slavenom došli su na bratski pogon, u sudačkom dodatku prvog poluvremena zabio je Luka, a u završnici drugog, u 83. minuti Marko Milosavljević.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC – OMLADINAC 4:0

Ne znamo je li Topalovićevim trupama presudio bećar Šima ili Snaša, ali Dan općine platili su teškim porazom u Drenovcu. Dok su se okrenuli Dragovoljac je već imao nedostižnu prednost. U 12. minuti goste je s bijele točke načeo Goran Katić, a onda stvari u svoje ruke uzima Gabriel Marčinović koji je do odmora zabio dva, a odmah na početku drugog dijela i treći za uvjerljivu pobjedu Drenovljana koji još imaju lijepe izglede ugurati se u onu bolju šestorku.

BSK – GRANIČAR 1:1

Graničar je u Buk došao nakon dva vezana poraza, dok je domaćin u odličnoj seriji, ali u ovakvim utakmicama ne znači puno, susjedski okršaji imaju neka druga pravila. Uz po nekoliko prigoda na svakoj strani mreže su mirovale sve do 67. minute kada Bučane u vodstvo dovodi Tomislav Tvrdy, no nije to pokolebalo goste iz Zagrađa koji točno deset minuta kasnije preko Stjepana Matanića koji je nekada nosio i bučki dres dolaze do poravnanja. Bučani su bili bliže pobjedi, u trećoj minuti sudačkog dodatka umjesto mreže pogodili su gredu i tako ispustili dva boda prednosti u odnosu na Dobrovac, borba za naslov ostaje potpuno otvorena.

GRAŠEVINA – CROATIA 2:0

U Vetovu su se sastale dvije momčadi u dobrom ritmu, posebno se to odnosi na Graševinu koja je u protekla četiri kola osvojila deset bodova, dva više od Mihaljevčana. U tom sjajnom ritmu Graševina je krenula i u ovu utakmicu, ekspresno su došli do prednosti, i to dvostruke. Mirko Soldo u devetoj i Patrik Šaur u 13. minuti pogađali su za Graševinu, mogli su do odmora Pažinovi igrači i do kraja riješiti utakmicu, konkretnije Mirko Soldo, no njegov pokušaj s bijele točke odlično brani Matko Deanović. Ako nisu više zabili, jesu se domaći obranili i osvojili nova tri boda kojima su se “ubacili” među šest vodećih.

Rezultati 19. kola : Dobrovac - Dinamo 3:0, Kuzmica - Kaptol 1:0, Graševina - Croatia 2:0, BSK Buk - Graničar 1:1, Hrvatski dragovoljac - Omladinac 4:0, Mladost - Slaven 2:0.

U 20. kolu, u subotu, 20. 04. 2024. u 17,15 sati igrat će Dinamo - Graševina, a u nedjelju, 21. 04. 2024. u 17,15 sati sastaju se Croiatia - BSK Buk, Kaptol - Dobrovac, Graničar - Hrvatski dragovoljac, Omladinac - Mladost i Slaven - Kuzmica. 

 

Tekst : sportalo.hr

Foto : rva.hr

Pročitano 195 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 15 Travanj 2024 11:05