Ponedjeljak, 15 Travanj 2024 09:29

Požega i Dinamo (Vidovci) poraženi u 19. kolu Međužupanijske nogometne lige

SLAVONSKI BROD / POŽEGA - Protekog vikenda odigrane su sve utakmice 19. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod / Požega. Nogometaši Dinama poraženi su jučer na svom terenu od Lipika 1925 dok je Požega u subotu poražena na gostovanju u Novoj Kapeli od domaćeg Slavonca. 

SLAVONAC – POŽEGA 2:0

Slavonac je uspio i stvarno upisati one unaprijed upisane bodove koji često izmaknu favoritima iz ruku. Požega se u Kapeli predstavila u vrlo lijepom izdanju, u prvom su poluvremenu neutralizirali domaćina, u drugom se igra nešto rasplamsala, imali su i gosti svoje šanse koje nisu iskoristili, domaćin svoje je preko Valentina Podobnika i Ivana Blatančića i na kraju sasvim zasluženo piše tri nova boda i postaje prvi pratitelj zahuktalom Vinogorcu.

DINAMO – LIPIK 2:3

Spektakularno poluvrijeme odgledalo je 150 gledatelja u Vidovcima, zaista su mogli uživati u dobrom nogometu, oni domaći ne baš i u rezultatu. A krenulo je savršeno, već u trećoj minuti Mislav Brnčić donio je vodstvo Dinamu. Dvije minute trebale su Teu Duvnjaku za poravnanje, a onda još osam za potpuni preokret.

Točno na polovici prvog poluvremena Josip Jozipović zabio je za 1:3 vodstvo Lipika, a točku na i ovog vatrometa stavio je Janko Janković u 43. kada je realizirao kazneni udarac. Potpuno neočekivano, u nastavku druga priča, svih 45 minuta mreže su mirovale pa su tri vrijedna boda otišla put Lipika.

Teška i tvrda utakmica na domaćem terenu. Na početku odmah postižemo pogodak za vodstvo. Dvije minute poslije Lipik izjednačuje. Do kraja poluvremena gosti uzimaju sve što im nudimo. Drugo poluvrijeme se dižemo, smanjujemo rezultat ali nedovoljno za preokret. Pred sam kraj utakmice nakon našeg pritiska možemo žaliti za bodom. Veći broj izostanaka nas ne opravdava da nismo mogli bolje. Čestitamo gostima, a mi se okrećemo teškom gostovanju u Vinogorju – izjavio je Mario Raguž, trener Dinama.

Čestitke mojim momcima na više nego zasluženoj pobjedi, pogotovo kad danas nismo mogli računati na Gomerčiča, Podunavca i Tomića, a uz to nas je cijeli tjedan kosila viroza. Moram priznati da rezultat, po prikazanom, nije niti približno realan. Smatram da smo po prikazanom trebali slaviti i uvjerljivije. Sami smo danas vratili domaćina u utakmicu greškom naše inače odlične obrane. Nastavljamo raditi i pripremati se za idućeg protivnika, jer samo rad donosi napredak – komentar je Kreše Posedija, trenera Lipika.

Rezultati 19. kola : Hajduk - Vinogorac 0:2, Slavonac - Požega 2:0, Omladinac - Papuk 0:1, Slobodnica - Jakšić 2:3, Psunj Sokol - Sikirevci 2:0, Dinamo - Lipik 1925 2:3, Zadrugar - Mladost 1:1. 

U 20. kolu, u subotu, 20. 04. 2024. s početkom u 17,15 sati sastaju se Požega - Zadrugar, Vinogorac - Dinamo, Lipik 1925 - Psunj Sokol i Jakšić - Omladinac. U nedelju, 21. 04. 2024. u 17,15 sati igrat će Papuk - Slavonac, Mladost - Hajduk i Sikirevci - Slobodnica. 

 

sportalo.hr

Pročitano 253 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 15 Travanj 2024 11:05