Srijeda, 10 Travanj 2024 07:55

U 10. kolu 2, ŽNL Lipa uvjerljivo svladala Slavoniju (Prekopakra), a Parasan remizirao u Sulkovcima

POŽEGA - Proteklog vikenda utakmicama 10. kola počeo je drugi dio sezone u 2. Županijskoj nogometnoj ligi. U prvom proljetnom kolu ravnomjerno su požeško slavonski drugoligaši rasporedili bodove uz dvije pobjede domaćina, dvije pobjede gostiju i remi u Sulkovcima.

Vodeći Graničar iz Bučja upisao je minimalnu pobjedu u Trenkovu, nakon što je Sloga u prvom dijelu zapucala kazneni udarac, gosti su to kaznili iz jedne kontre u drugom poluvremenu i sačuvali lijepu prednost na vrhu 2. ŽNL.

Najuvjerljiviji su bili nogometaši Croatie iz Donje Obriježi, Marko Giacometti je zabio tri, Antonio Josipović dva, a Petar Špelić jedan u uvjerljivom slavlju protiv “Žute podmornice” u Eminovcima čiji je težak potop ublažio Matej Lovrić.

Uzbuđenja u Sulkovcima su krrenula nakon sat vremena nogometa, najprije je domaćin propustio doći u vodstvo s bijele točke, a samo pet minuta kasnije istu priliku dobivaju i gosti iz Golobrdaca koje u vodstvo dovodi Matej Ivanković. Sulkovčane je poraza u trećoj minuti sudačkog dodatka spasio Krešo Šutić.

Poraza su Dinamo spasili Šugići, nakon što je Ivan Ticl donio prednost BSK-u u prvom dijelu, najprije je Ivica zabio za 1:1, a onda u 86. Stipo donosi Badljevčanima prvu proljetnu pobjedu.

Lipa je ostvarila sigurnu domaću pobjedu protiv gostiju iz Prekopakre, s ova tri boda ostaju u igri za vrh s vodećim Graničarom i Croatiom, no morat će pobjeđivati u seriji. Točno na polovini prvog poluvremena Igor Galko zabio je autogol i trasirao put do pobjede Lipi za koju su do kraja pogađali Karlo Rabić, Toni Baričić te Josip Mijatović.

Rezultati 10. kola : Lipa - Slavonija 4:0, Sulkovci - Parasan 1:1, Eminovci - Croatia 1:6, Sloga - Graničar 0:1, Dinamo - BSK 2:1. 

U 11. kolu, u subotu, 13. 04. 2024. s početkom u 17,15 sati sastaju se Slavonija - Sloga dok će u nedjelju, 14. 04. 2024. u 17,15 sati igrati Parasan - Lipa, Eminovci - Dinamo, Croatia - Sulkovci i Graničar - BSK. 

 

sportalo.hr 

Pročitano 399 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 12 Travanj 2024 10:35