Ponedjeljak, 08 Travanj 2024 07:02

U 22. kolu 3. NL - Istok Slavonija poražena na gostovanju kod Tomislava u Cerni

CERNA - Ceranci u proljeće misle ozbiljno, posebno kad su na domaćem terenu izgledaju impresivno i redom ruše protivnike koji se bore za vrh ljestvice. Nakon Čepina pala je i Slavonija! Bila je to žestoka partija, nisu se štedjeli a na kraju su veliko slavlje imali domaći igrači i navijači. Mate Bajić je donio rano vodstvo Tomislavu, Petkovićevu mrežu je pogodio u 11. minuti.

Čim se krenulo u nastavak Marko Kraljević podebljao je vodstvo Cerne, a to je bio znak gostima da krenu u potpuno ofanzivu, Poleti je ubacio Ivana Antunovića i mladog Tvrtka Jankovića, uz njih je ostao i Matej Martinović koji je u 61. minuti zabio za smanjenje zaostatka.

Imali su domaći prigoda, no u završnicu se otišlo otvorenih karata, a onda u 88. minuti Ivan Antunović zarađuje drugi žuti karton, laktom je “naciljao” Mislava Dogana pa je van stroja za sljedeće kolo. Iako ne izgleda baš sjajno, Ceranci se nadaju da će Dogan biti u pogonu za novi domaći ispit protiv Valpovke. 

Čestitke mojoj ekipi na top utakmici i pobjedi protiv odlične ekipe Slavonije. Ovu pobjedu posvećujemo našem Miji Strukaru kojeg smo jučer ispratili na vječni počinak. Ovo je Mijo za tebe, a tebi Karlo kapa do poda jer jučer si sahranio oca, a danas si odigrao top utakmicu i ugradio cijelog sebe u naša tri boda. E sad se moram vratiti na tekmu i reći da je prošlogodišnji prvak dobro prošao i žao mi je što nismo otišli na 3:0 već smo iz ničega dozvolili da nam Slavonija zabije iz poluprilike, na kvalitetu Antunovića koji je par minuta prije toga ušao u igru. Mogli su doživjeti pravi potop da smo mi bili koncentriraniji u situacijama jedan na jedan i da njihov vratar nije bio raspoložen. Prvo poluvrijeme je pripalo gostu, a drugo poluvrijeme definitivno nama i žao mi je što nismo dobili s većom razlikom. Tko god je bio na utakmici, složit će se da je naša pobjeda zaslužena u potpunosti i da su naše šanse bile teže za promašiti nego zabiti. Prvi puta ovako pišem jer umoran sam više od “top ekipa” i “vrhunskih” igrača koji ne znaju čestitat protivniku koji je bio bolji i kvalitetniji, već svoju lošu igru i loš dan žele pripisat lošem suđenju ili ne znam čemu. Mi smo danas više željeli i htjeli, bili bolji takmac i zasluženo pobjedili. Suđenje odlično i 400- tinjak ljudi koji su nazočili utakmici će se složit s tom konstatacijom – rekao nam je Nikica Bartulović, trener Tomislava.

Ne mogu ništa zamjeriti svojim dečkima što se tiče borbe, malo smo bili indisponirani, to je bilo dovoljno odličnoj ekipi Cerne da zasluženo pobijedi. Ljuti me što smo dobili previše kartona, vjerojatno su to reakcije dečki na neke sudačke odluke, ali nemamo se mi šta vaditi na suđenje, pobijedila nas je danas bolja ekipa, primili smo dva jeftina gola, a u konačnici nas je Ivo spašavao kad smo se otvorili da poraz ne bude i uvjerljiviji. Ništa, moramo se smiriti, nastaviti raditi i pokušati do kraja osvojiti što više bodova, koliko imam informacije i Čepin i Andrijevci nisu u konkurenciji za kvalifikacije, pa nam je bitno biti ispred Đakova na kraju sezone i sigurno ćemo sve učiniti da tako i bude iako nas čeka još puno teških iskušenja – izjavio je Krešo Poleti, trener Slavonije.

Rezultati 22. kola : Valpovka - NAŠK 2:2, Slavija - Bedem 2:0, Borac - Oriolik 3:0, Vuteks Sloga - Svačić 1:1, Tomislav (C) - Slavonija 2:1, Graničar - Đakovo Croatia 1:0, Tomislav (DA) - Čepin 2:0, Kutjevo - Sloga 3:1. 

U 23. kolu, u subotu, 13. 04. 2024. s početkom u 17,00 sati sastaju se Slavonija - Kutjevo, Sloga - Tomislav (DA), Čepin - Graničar, Đakovo Croatia - Vuteks Sloga i Oriolik - Slavija. U nedjelju, 14. 04. 2024. u 17,00 sati igrat će Tomislav (C) - Valpovka, Svačić - Borac i Bedem - NAŠK. 

sportalo.hr

Pročitano 201 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 12 Travanj 2024 10:37