Nedjelja, 19 Studeni 2023 20:37

Slavonija u 14. kolu 3. Nogometne lige - Istok pobijedila NAŠK u Našicama

NAŠICE - Dva boda koja je Vuteks Sloga otkinula Slavoniji na njenom terenu ozbiljno nedostaju, s njima bi Poletijeva momčad sada bila trećeplasirana. Nakon one strave i užasa od rezultata na početku. Otkinuo je Vuteks bodove i Našku, bodove koji isto tako nedostaju i možda bi prilično preokrenuli sliku o jeseni Naška koja je obilježena oscilacijama.

Nimalo slučajno dizanje Slavonije krenulo je dizanjem forme Ivana Antunovića koji je i u Našicama demonstrirao kako je igrač koji jednostavno radi razliku na terenu. Poveo je Našk u samoj završnici prvog dijela golom Benjamina Radinkovića, činilo se da će na odmor s prednosti što bi bio savršen razvoj događaja za Marka Žigića, no tada Ivan Antunović uzima stvari u svoje ruke, izborio je pa u gol pretvorio kazneni udarac samo dvije minute nakon vodstva Naška.

U nastavku se u čovjeka odluke prometnuo još jedan iz plejade mladih Slavonijinih igrača Karlo Kovre koji je u 66. minuti, netom po ulasku u igru zabio za preokret, pokazalo se kasnije i pobjedu Slavonije koja je ovim bodovima preskočila Našičane na ljestvici.

Ponovno utakmica na domaćem terenu gdje se jako malo moglo vidjeti od kvalitetne igre s obje strane. Bez obzira na sve, u pojedinim situacijana moramo biti bolji. Neke stvari više nisu slučajne. Treba dostojanstvo stisnut zube i pošteno odradit zadnje polusezonsko kolo – prokomentirao je Marko Žigić, trener Naška.

Igralo se po stvarno jako jako teškom terenu pa zato prije svega čestitke i jednima i drugima što su to odradili u jednom korektnom tonu, bilo je nešto oštrijih startova ali je to prvenstveno zbog terena. Kao i prošle sezone nakon minusa smo se vratili i preokretom došli do pobjede, ali mislim da je čista i zaslužena, imali smo odlične prilike, Marčetić je tri puta išao sam na golmana, domaćin je izbijao s linije, tako da smo samo trebali zabiti još jedan gol da mirnije privedemo utakmicu kraju. Na kraju je Našk mogao izjednačiti, na našu sreću su pogodili stativu. Sve u svemu mislim da smo u ovom trenutku kvalitetnija ekipa od Naška, čestitam svojim dečkima na pobjedi i odličnom pristupu – istaknuo je Krešo Poleti, trener Slavonije.

Rezultati 14. kola : NAŠK - Slavonija 1:2, Valpovka - Graničar 2:0, Borac - Kutjevo 2:1, Slavija - Tomislav (C) 2:0, Oriolik - Čepin 0:2, Bedem - Sloga 2:1, Svačić - Đakovo Croatia 3:2, Vuteks Sloga - Tomislav (DA) (20. 11. u 13,30)

U 15. kolu, u subotu, 25. 11. 2023. u 13,30 sati sastaju se Slavonija - Bedem, Đakovo Croatia - Valpovka, Čepin - Svačić i Sloga - Oriolik. U nedjelju, 26. 11. 2023. igrat će Kutjevo - Slavija, Tomislav (C) - NAŠK, Tomislav (DA) - Borac i Graničar - Vuteks Sloga. To je i posljednje kolo prvog dijela sezone, a prvenstvo će se nastaviti početkom ožujka 2024. utakmicama 16. kola. 

 

(sportalo.hr) 

Pročitano 276 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 19 Studeni 2023 23:12