Petak, 09 Veljača 2024 12:41

Igrači Malonogometnog kluba "Autodijelovi Barišić" (Požega) osvojili treće mjesto u Županijskoj malonogometnoj ligi 2023./2024.

POŽEGA - Proteklog vikenda završena je natjecateljska sezona 2023./2024. Županijske malonogometne lige Požeško-slavonske. Nakon što je 10 klubova koji se natječu u tom rangu od 19. 11. 2023. do 28. 01. 2024. odigralo 9 kola jednokružno svatko sa svakim, četiri prvoplasirane ekipe osigurale su doigravanje koje je odigrano 01. i 02. veljače u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. 

Završnicu su izborili MNK Skenderovci kao prvoplasirana ekipa sa 22 boda, te MNK Pleternica, MNK Papuk (Velika) i MNK Autodijelovi Barišić (Požega) koji su se sa 19 osvojenih bodova plasirali od 2. do 4. mjesta. U doigravanju su se temeljem propozicija sastali prvoplasirani i četvrtoplasirani te drugoplasirani i trećeplasirani klub.  

U petak, 02. veljače odigrane su polufinalne utakmice. Ekipe Skenderovci i Autodijelovi Barišić odigrali su neriješeno, 3:3 (Krešimir Plešić 2', Mato Marčetić 5', Matej Martinović 41' / Renato Nović 22', 42', Josip Dupor 35'), a nakon penala prolaz u finale osigurali su branitelji naslova, igrači Skenderovaca ukupnim rezultatom 5:3.

U drugom polufinalnom susretu Pleternica je svladala Papuk rezultatom 4:1 (Mario Majstorović 15', 18' Pavo Nikolić 23', Mario Šipura 38' / Jakov Janček 5'). 

Dan poslije, u subotu, 03. veljače odigrana je završnica lige. U utakmici za 3. mjesto ekipa Autodijelova Barišić je rezultatom 4:3 (Martin Šubara 16', 34', Josip Banožić 29', Robert Nović 37' / Filip Martinović 1', Davor Banović 22', Matej Abramović 26') bila bolja od Papuka. 

U finalu je Pleternica bila bolja od Skenderovaca rezultatom 2:1 (Filip Kocijan 7', Mario Majstorovič 27' / Mato Marčetić 8') i tako osvojila naslov prvaka za sezonu 2023./2024. Šest dana ranije, u sklopu 9. kola Skenderovci su svladali Pleternicu rezultatom 5:3. 

Finale županijskog prvenstva donijelo je sada već klasični derbi ove futsal lige, a obje ekipe su bile oslabljene neigranjem nekoliko standardnih igračima, Skenderovčanima su nedostajali Plešić, Jagodić i Šupljak, a Pleterničanima Valentić i braća Ančurovski. Unatoč izostancima, gledatelji su vidjeli vrlo napeti derbi pun lijepih akcija i prilika. Izrađenom akcijom poveli su Pleterničani pogotkom Kocijana, a samo minutu kasnije Marčetić iz slobodnog udarca vraća rezultat na početak.

U nekoliko navrata sjajno su reagirali i Blažević i Gazilj, a Pleterničane je u vodstvo doveo najbolji strijelac lige Majstorović u 27. minuti kada je zabio svoj 27 pogodak u sezoni. Do kraja su Skenderovčani imali nekoliko izglednih prilika, a njihovu opuštenost u obrani Pleterničani nisu uspjeli kazniti iako su imali odlične prilike zaključiti utakmicu. Dvije minute do kraja Skenderovčani su pokušali i s vratarom-igračem, no nisu uspjeli izjednačiti i odvesti utakmicu u neizvjesnost.

Vodstvo lige je za najboljeg igrača izabralo Pavu Nikolića (MNK Pleternica), a za najboljeg vratara proglašen je Tomislav Blažević (MNK Skenderovci). Najbolji strijelac lige je Mario Majstorović (MNK Pleternica) sa 27 postignutih pogodaka.

Pehare i medalje najboljim ekipama kao i trofeje najboljim pojedincima uručili su ispred Nogometnog saveza Požeško - slavonske županije tajnik Damir Bognar i član Izvršnog odbora Zdravko Novak. 

 

Foto : Marko Karačić

Pročitano 896 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 09 Veljača 2024 13:57