Požežanka Nera Bakić sa juniorskom kuglačkom reprezentacijom Hrvatske (U23) osvojila ekipno svjetsko zlato

Kuglanje 23. svibnja 2024.

BREZNO – U Slovačkoj je 21. svibnja počelo XXII Svjetsko prvenstvo u kuglanju za juniore – kategorija U23. Prvi dan natjecanja bio je rezerviran za ekipno prvenstvo žena na kojemu je sudjelovala i mlada Požežanka Nera Bakić, koja brani boje Hrvatske na ovom prvenstvu. Nakon vrlo dobrih partija koje je pružila na netom završenom Europskom prvenstvu u kategoriji U18, Nera je dobila priliku pokazati svoje vještine i u starijoj konkurenciji. Nije se uplašila ni pokolebala, svjesna svojih kvaliteta, odigrala je vrlo dobar rezultat od 583 srušena čunja i na taj način pridonijela ekipnoj pobjedi reprezentacije Hrvatske i osvajanju zlatnog odličja.

Napomenut ćemo još i da je Nera s ovim rezultatom uspjela izboriti i plasman među 24 najbolje kuglačice koje će se boriti za pojedinačno zlato na ovom Svjetskom prvenstvu, a koje je na rasporedu u nedjelju 26.05. u Areni Brezno. Nera će biti jedna od najmlađih učesnica, a sa nepunih 17 upotpunila je svoju kolekciju medalja kako sa klubom u kojem igra tako i sa mladom reprezentacijom Hrvatske čija je članica od prošle godine.

Nakon osvajanja ekipnog srebra prije godinu dana na Svjetskom prvenstvu u Varaždinu u kategoriji U18, uslijedile su zlatne medalje za osvajanje Svjetskog klupskog kupa, Državnog prvenstva, Lige prvaka, te brončane medalje za KUP RH sa KK Mlaka Rijeka i zlato za osvajanje 4.HKLI-PŽ (KK Hrast, dvojna registracija).

Kruna njenog višegodišnjeg rada i odricanja ke ovo svjetsko ekipno zlato osvojeno u slovačkom Breznu. Nadamo se da je ovo tek uvod i početak jedne bogate sportske karijere. Opravdala je Nera svojim rezultatima i pokale dodijeljene od strane Požeškog športskog saveza i Županije Požeško-slavonske u kategoriji juniora na svečanostima proglašenja sportaša grada Požege i Požeško-slavonske županije.

Velike zahvale za Nerine sportske uspjehe idu i profesorima Gimnazije Požega čiji je Nera polaznik i razrednici Veri Čuže-Abramović, koji imaju puno razumijevanja za Nerina izbivanja s nastave zbog njenih sportskih aktivnosti i ostvarivanja ovih vrhunskih rezultata.

Pročitano 431 puta