Plamene deklasirale Ragusu u Dubrovniku, majstorica za finale se igra u nedjelju, u 17,00 sati u Požegi

Košarka 01. svibnja 2024.

DUBROVNIK – Na greškama se uči, a najbolje na vlastitim. Puno pouka su izvukle Plamene iz poraza u prvoj utakmici polufinala državnog prvenstva, pa su u uzvratu s kamatama vratile Ragusi i vratile seriju u Požegu u kojoj će u nedjelju pasti odluka o finalistu. Englmanova galvanizacija i dizanje tenzija u ekipi nakon poraza očito je dalo rezultata, ovo je bio potpuno drugačiji Plamen od onog iz prve utakmice. Požeški klub je pobijedio rezultatom 59:80 (19:30, 13:13, 6:22, 21:15).

Kao i u Požegi Plamene su sjajno otvorile utakmicu, u Požegi je bilo 8:0, u Dubrovniku 0:12, i ovaj put se Ragusa uspjela oporaviti, došle su Dubrovkinje na -5, ali ovaj put Plamene nisu posustale, nisu popustile nego su na prvi odmor otišle sa 11 poena prednosti.

Druga četvrtina protekla je u znaku dobrih obrana, a onda je kao i u Požegi treća dionica donijela odluku. Ovaj put Plamene su odigrale fenomenalnih 10 minuta, možda i najboljih u sezoni i potpuno su deklasirale Ragusu. Samo šest poena domaćih košarkašica sve govore kakav je bio pristup, kao da su i same prepoznale da je to dio utakmice u kojem moraju biti na svom vrhuncu i odradile su ga maestralno.

U zadnjih 10 minuta sve je bilo odlučeno, bile su Plamene i na +30, no u samoj završnici Ragusa serijom 9:0 ipak donekle ublažava za njih težak poraz. Za razliku od one utakmice u Požegi Englman je imao više raspoloženih igračica, a u ovom slučaju jako dobra stvar je što tu još ima prostora za napredak, prije svih kod Emilije Podrug koja je ovaj put bila dobra, šest poena, deset skokova i četiri asista uz vrlo dobru obrambenu rolu, no vidjeli smo puno puta da može i osjetno više.

Osim nje sigurno može bolje i Jelena Zorić, a ako bi se obje digle u svojoj izvedbi u nedjeljnoj majstorici Ragusa bi pred sobom imala nemoguću misiju. Trojac koji je na svojim plećima iznio ovu veliku pobjedu čine Jelena Ivezić, Lea Miletić i Marija Kešeljević. U onoj prvoj, Marija je podbacila, a danas je pokazala koliko znači ekipi, sve ostale izgledaju puno bolje kada je prava Marija na parketu. Utakmicu je završila sa 18 poena i pet skokova.

Najefikasnija je bila Jelena Ivezić sa 22 poena, iza nje je ponovno sjajna Lea Miletić koja je ubacila 19, ali i pokupila 13 skokova te je imala najbolju valorizaciju. Obrambeno jako dobre minute odradila je Laura Bašić, Nevena Vučković zabila je 13 poena, ulovila pet skokova…

Odlučujuća utakmica za plasman u finale doigravanja igra se u nedjelju, 05. svibnja u 17,00 sati u Grabriku. Nikako ovih +21 ne smiju zavarati, samo ako pristup bude jednako dobar kao danas, ako bude jednako raspoloženih igračica, ako suđenje bude jednako kao danas i naravno, ako podrška s tribina bude prava finale neće pobjeći.

U Zagrebu je danas Medveščak izgubio od Trešnjevke pa će se i tom ogledu igrati majstorica.za plasman u finale doigravanja za prvaka Hrvatske. 

 

tekst : sportalo.hr 

Pročitano 258 puta