Četvrtak, 05 Listopad 2023 08:04

Plamene uvjerljivo poražene na gostovanju kod Cinkarne Celje u 1. kolu WABA lige

CELJE - Košarkašice Plamen Požege u 1. kolu WABA regionalne lige upisale su jučer uvjerljiv poraz na gostovanju kod aktualnog regionalnog prvaka Cinkarne Celje rezultatom 124:50 (34:11, 26:23, 34:4, 30:12).

Bio je to gotovo u potpunosti jednosmjeran dvoboj u kojem je domaćin bez većih problema opravdao ulogu favorita protiv oslabljenih Požežanki, koje su u ovom dvoboju bile lišene usluga Emilije Podrug, Lee Miletić i Jelene Ivezić – koje je trener Vladimir Englman odlučio poštediti gostovanja u Sloveniji.

Izuzev početnog izjednačenja pri rezultatu 2-2, ostatak susreta pripao je domaćim košarkašicama koje su konstantno imale prednost. Već nakon prve četvrtine Cinkarna Celje imala je 23 poena prednosti (34-11). U nastavku utakmice ta je prednost nastavila rasti pa se na odmor otišlo +26 u korist domaćeg tima (60-34).

S obzirom na veliku rezultatsku i kvalitativnu prednost koja je bila na strani domaćina, drugo poluvrijeme proteklo je u gotovo revijalnom tonu – u kojem su Slovenke samo mirno privele posao kraju i potvrdile uvjerljivu pobjedu, s konačnih +74.

U pobjedničkim redovima čak je sedam igračica postiglo dvoznamenkasti broj poena. Najefikasnija bila je Niyah Becker s 25 poena, a pratile su je Thayna Silva s 19, Sophia Gbemuotor s 18, Kim Žibert 16, Zoja Štirn 15, Lea Bartelme 13, i Maja Uranker s 10 postignutih poena.

Kod Požege po 10 poena postigle su Martina Kujundžić, Nevena Vučković i Kira Lowery, Lara Benić ubacila je šest, po četiri poena postigle su Martina Berger i Lea Hrmić, dok su Kristina Uzelman i Laura Bašić ubacile po tri. 

Pred košarkašicama Plamen Požege sada su obaveze u domaćem prvenstvu, gdje ih u drugom kolu Premijer ženske košarkaške lige očekuje dvoboj na domaćem terenu protiv Splita. Susret je na rasporedu u nedjelju, 8.listopada, u 16:00 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. Ulaz je besplatan.

 

(Tekst : www.zkkplamenpozega.hr, Foto : ŽKK Cinkarna Celje) 

 

Pročitano 518 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 07 Listopad 2023 14:08