Član BK Graciano Dario Jogun ostvario pobjedu na zadnjem kolu Hrvatske boksačke lige mladih

Borilački sportovi 16. lipnja 2024.

SESVETE – U subotu, 15. lipnja 2024. u Sesvetama je boksano 10. kolo boksačke lige na kojem su nastupila i dva člana Boksačkog kluba “Graciano”.

 

jogun

Mlađi senior požeškog kluba Dario Jogun je u kategoriji do 57 kilogram bio bolji od Adela Adrijanovića iz zagrebačkog kluba “Kralj Tomislav”.

Dario je od prve runde dobro kontrolirao prostor ringa i spretnim kretanjem neutralizirao nalete snažnijeg protivnika. Također je koristio svaku prigodu da zada udarac. Slično se postavio i u drugoj rundi. Frustrirani Adel je pojačao pritisak toliko da je u jednom naletu završio na konopcima i skoro ispao iz ringa. Dario je u drugoj rundi zadao dosta čistih udaraca desnom rukom.

U Gracianu su znali da vode ali nisu ništa prepuštali slučaju i tokom treće runde držali su se iste taktike. Sudačka odluka bila je jednoglasna u korist našeg predstavnika. Dariu je u pripremama za ovaj meč puno pomogao član kluba Marko Matičević.

jogunmišić

 

Drugi natjecatelj Graciana bio je Gabrijel Mišić i to u kategoriji do 60 kilograma ali nažalost nije uspio pobijediti Niku Miljanića iz Zadra. Mišić je čitav meč bio je dosta rezerviran i nedovoljno aktivan, a pobjeda je na bodove pripala Zadraninu.

Senior požeškog kluba Jan Letić bio je ozlijeđen u svom zadnjem meču, ali se ipak nadao se da će moći nastupiti. Tijekom zagrijavanja osjetio je bolove u leđima i u Gracianu su odlučili da neće riskirati pa je meč protiv Ivana Pivca iz Rovinja predan bez borbe.

– Sada nas čeka ljetna stanka  i zasluženi odmor iako ćemo sa laganim treninzima nastaviti sve do 12. srpnja. Okupljanje za narednu sezonu i početak priprema je 19. kolovoza – poručio je alfa i omega Graciana, trener i predsjednik Željko Krpan. 

Pročitano 59 puta