Kadet BK "Graciano" Damian Bošnjak prvak Hrvatske u boksu

Borilački sportovi 02. lipnja 2024.

VUKOVAR – Sjajne vijesti stigle su sa pojedinačnog Prvenstva Hrvatske u boksu za mlađe dobne skupine koje se održalo u Vukovaru od 30. svibnja do 1. lipnja.

Član požeškog Boksačkog kluba “Graciano”, mlađi kadet do 37 kg, Damian Bošnjak postao je prvak Hrvatske u svojoj kategoriji.

U polufinalu se susreo sa Denisom Kanurićem iz zagrebačkog Gladijatora. U sve tri runde Damian je imao inicijativu i dobro pogađao. Odluka sudaca bila je jednoglasna 5:0 za  našeg predstavnika.

DBS (1)

U finalu ga je čekao Antonio Berce iz zagrebačkog kluba Rekord. Damian je napadao višljeg Antonia koji se vješto izmicao i uzvraćao. Prva runda pripala je protivniku.

U drugoj rundi Damian je sa svojim trenerom Željkom Krpanom dogovorio kombinaciju udaraca koja bi ga dovela bliže protivniku prije izmjene udaraca.

Pred kraj druge runde Damian pogađa desnim krošeom i sudac u ringu broji Antoniu.

U trećoj rundi morali su ići na pobjedu pa je Damian nametnuo još snažniji tempo. Odlukom sudaca 4:1 Damian Bošnjak je postao prvak Hrvatske.

DB (2)

 – “U klubu smo posebno sretni jer od naše posljednje zlatne medalje prošlo je punih deset godina. Ovo nam je do sada sedma zlatna medalja. Zlato su do sada dva puta osvajali Bruno Knježević  i Robert Krpan  a Mihael Jugović i Valentin Vidović po jednom. Naš drugi predstavnik, kadet Luis Rokić, u kategoriji do 54 kg, ždrijebom je dospio u polufinale. Kako je ovo bio Luisov prvi meč, nije se najbolje snašao protiv Davida Jovanovskog iz Rijeke. Iskusniji protivnik je nametnu inicijativu i bez čistih pogodaka doveo do dva brojanja, što automatski dovodi do prekida meča, a Luisu je ostala brončana medalja kao utjeha i uspomena na prvi meč.” – izjavio je trener Željko Krpan.

Pročitano 53 puta