Ivona Novak (KBK Borac) po drugi put postala viceprvakinja Hrvatske u kickboxing-u

Borilački sportovi 05. svibnja 2024.

ZABOK – Prvenstvo Hrvatske u disciplini Light Contact (LC) održano je jučer u Zaboku. Požeški Kickboxing klub Borac je ovog puta predstavljala jedino Ivona Novak, dok ostali natjecatelji trenutno nisu bili spremni za LC. Ivona je nastupila uz pratnju trenera Vanje Rehaka, inače našeg Požežana i vrhunskog trenera s kojim Borac usko surađuje, a koji je vodio i svoj seniorski tim.

Ivonu su čekale čak tri borbe do zlata, praktički nikad veća konkurencija u toj kategoriji. To Ivonu nije zbunilo, te otvara prvu borbu apsolutnom dominacijom, i pobjeđuje suparnicu iz inače vrlo snažnog kluba- KBK Sušak (Rijeka), jednoglasnom odlukom sudaca. U polufinalu ju je čekala “stara” poznanica iz prijašnjih turnira (KBK Omišalj). Na iznenađenje svih, ali ne i članova KBK Borac, Ivona ovu polufinalnu borbu savladava sa još većom prednošću te pobjeđuje jednoglasnom odlukom (3:0).

U finalu dolazi na “svježu” protivnicu, kojoj je polufinale predano, tako da je bila odmornija u odnosu na Ivonu. U finalu je tako Ivona nažalost zaustavljena, međutim itekako je zaslužila svoje mjesto, s obzirom da je ostvarila jednako borbi-pobjeda kao i nova prvakinja Hrvatske.

Ivona je sada kadetska viceprvakinja Hrvatske u Kick Light-u i Light Contact-u te je 10. rangirana na Svjetskoj WAKO ljestvici u Kick Light-u, a uz to je i ekipni osvajač pehara najboljeg kluba Hrvatske u kadetskom uzrastu za Kick Light. Vanja Rehak je također sa svojim timom osvojio pehar najboljeg seniorskog kluba u LC.

Pročitano 400 puta