Član požeškog Kickboxing kluba "Borac" Ivano Đevlan osvojio srebro na Svjetskom kupu u Budimpešti

Borilački sportovi 17. lipnja 2024.

BUDIMPEŠTA – Proteklog vikenda u Budimpešti je održan “Hungarian Kickboxing World Cup”, najprestižniji Svjetski kup u kickboxingu, sa više od 3000 prijavljenih natjecatelja sa svih kontinenata.

Kickboxing klub “Borac” Požega nastupio je u Kick Light-u sa svojim starijim kadetima koji čine najbolji tim u Hrvatskoj, a to su Ivano Đevlan i Ivona Novak uz pratnju trenera Mateja Babića.

Nastupi su bili u nedjelju, a kategorije nikad nisu bil više popunjene sa brojnim natjecateljima. Ivona je u ždrijebu izvukla deblji kraj i došla na višestruku svjetsku prvakinju u LC i PF iz Engleske. U žestokoj borbi ipak je zaustavljena u prvom kolu te je nažalost ostala bez plasmana.
Ivano je također dobio nezgodan ždrijeb, gdje je do zlata morao proći sve “opasne” borce. U prvom kolu je dobio Slovenca od >90 kg, a  borili su se u apsolutnoj kategoriji +69kg. Ivano ga na iznenađenje svih pobjeđuje s ogromnom bodovnom razlikom i čistom dominacijom.

U polufinalu mu dolazi Nijemac- trenutni osvajač Svjetskog kupa u Light Contact-u, međutim Ivano ga bez puno muke pobjeđuje te prolazi u finale.

U finalu se susreće sa već starim rivalom, aktualnim svjetskim prvakom (iz Slovačke) u toj kategoriji. Ovo im je bio tako već treći okršaj ove godine u finalima najvećih natjecanja, drugi u finalu Svjetskog kupa. U zadnjem finalu Europskog kupa u Sarajevu Ivano ga je pobijedio. Nažalost, ovaj put je primijenio krivu taktiku te u prvom dijelu borbe gubi vodstvo, što Slovak iskorištava i na kraju pobjeđuje. Ivano je tako osvojio 2. mjesto na Svjetskom kupu po drugi put ove sezone. Trenutno je i dalje broj 2. na Svjetskoj ljestvici u apsolutnoj kategoriji Starijih kadeta u Kick Light-u, što je potvrdio novim bodovima koje je osvojio ovim plasmanom.

Požeški “Borac” tako završava službeni dio sezone, a treninzi se nastavljaju do 1. srpnja. Nakon toga slijedi ljetna pauza i to sve do 1. rujna.  Za natjecatelje koje očekuje nastup za reprezentaciju ovog ljeta neće biti odmora.

Pročitano 84 puta