POŽEGA – Proteklog vikenda Požega je ponovno bila gastronomska prijestolnica Hrvatske. Na desetoj jubilarnoj Sarmijadi, održanoj u Hotelu Grgin Dol, okupili su se brojni ljubitelji tradicionalne hrvatske kuhinje kako bi kušali i ocijenili najbolje sarmice.
Nakon žestoke konkurencije, za najbolju sarmu proglašena je ona Vere Bićanić iz Emovačkog Luga dok je drugo mjesto osvojila Katica Ivić iz Požege koja je predstavljala Hrvatsko planinarsko društvo “Sokolovac” Požega.
Na ovom gastro natjecanju HPD Sokolovac je imalo i najbrojniju ekipu te su uz Katicu Ivić još dvije natjecateljice okušale u pripremanju sarme a to su Dragica Anić i Đurđa Horvat koje su ostavile jako dobar dojam kod komisije i sudionika. Natjecateljice požeškog Društva poručile su svim posjetiteljima ne otkrivši svoje tajne da je za dobro sarmu najvažnije puno ljubavi.
Svi posjetitelji mogli su uživati u lijepom tamburaškom programu koji su pripremili organizatori te su ujedno pripremali i uređivali svoje stolove koji su kasnije bili ocjenjivani. Članovi HPD “Sokolovac” Požega još jednom su pokazali da se znaju zabavljati, pjevati i plesati a naravno i kuhati dobre sarme te sve dobro zalijevati s Akademskim vinima Zlatne doline. Dobra zabava i druženje trajala je do kasno navečer.
Organizatori su kao i svih proteklih godina bili Udruga Požeški čuvari baštine i tjednik Kronika požeško-slavonska.
Pročitano 82 puta 18. studenoga 2024.