Prije godinu dana napustio nas je istaknuti sportski radnik Marko Ćališ

Nogomet 28. srpnja 2024.

POŽEGA – Na današnji dan prije točno godinu dana Požeština je ostala u šoku preranim i tragičnim odlaskom Marka Ćališa koji nas je nažalost napustio 28. 07. 2023. u 65 godini života.

Bio je uspješan poduzetnik i vlasnik tvrtke Poljana koju je osnovao 1993. godine, a svojom neiscrpnom energijom je dugi niz godina radio na dobrobit nogometa i sporta u Požeštini.

Bio je alfa i omega Nogometnog kluba Eminovci koji je Ćališevim dolaskom na mjesto predsjednika ispisivao najsjajnije dane svoje povijesti. Prvo mjesto u 2. Županijskoj nogometnoj ligi osvojeno je u sezoni 2001./2002., a u sezoni 2004./2005. osvojen je i naslov prvaka 1. Županijske nogometne lige. Klub je tada igrao i kvalifikacije za ulazak u 3. HNL – Istok koje nije prošao u konkurenciji Elektre (Osijek) i Šokadije (Stari Mikanovci). Kako su Eminovci klub iz mjesta gdje je Marko živio najviše je i bio vezan za njega tijekom svog rada u nogometu pa je u tom klubu bio igrač, trener, tajnik i predsjednik. 

Bio je i član uprave Nogometnog kluba Jakšić sredinom i krajem devedesetih godina kada je taj taj klub nastupao u najvišem rangu u svojoj povijesti odnosno 3. Hrvatskoj nogometnoj ligi (Slavonski Brod / Požega) ispisavši najsjajnije stranice svoje povijesti. U sezoni 1997./1998. Jakšić je završio kao četvrta momčad tog natjecanja. Uz Eminovce i Jakšić Marko Ćališ bio je dugo godina i član uprave požeške Slavonije.

Osim što je aktivno sudjelovao u radu ovih klubova bio je također i njihov dugogodišnji sponzor, a pomagao je donacijama i brojne druge nogometne klubove, razne sportske udruge kao i udruge koje nisu bile vezane za sport.

 

Pročitano 703 puta