Kadetkinje i pionirke ŽNK Slavonija Požega osvojile naslove prvaka HNLŽM - Istok i osigurale kvalifikacije za 1. HNLŽM

Nogomet 28. svibnja 2024.

MIHALJEVCI / KUZMICAPionirke i kadetkinje Ženskog nogometnog kluba “Slavonija Požega” iz Požege uvjerljivo su osvojile naslove prvaka u svojim ligama.

Kadetkinje su u subotu na stadionu Grabovac u Mihaljevcima u posljednjem 14. kolu ugostile “Croatiu” iz Đakova te minimalnom pobjedom od 1:0 potvrdile uvjerljivo osvajanje naslova prvaka. Kadetkinje su u cijelom prvenstvu ostvarile maksimalan bodovni učinak sa 10 pobjeda, 0 neriješenih i 0 poraza uz gol razliku  49:5. Iz redova prvaka dolazi i najbolja strijelkinja prvenstva Helena Draguljić sa postignutih 16 pogodaka koja je također i prva strijelkinja seniorske lige sa 25 pogodaka te je ukupno u cijeloj sezoni u dvije kategorije postigla 43 pogotka u 26 utakmica.

Pionirke su u nedjelju na stadionu Park u Kuzmici u večernjem terminu u posljednjem kolu ugostile ŽNK Osijek 2 te rezultatom 4:0 također uvjerljivo osvojile prvo mjesto i naslov prvaka. Pionirke su u 12 odigranih utakmica upisale 11 pobjeda i 1 neriješenu utakmicu te niti jedan poraz te su uz gol razliku 89:4 uvjerljivo osvojile naslov prvaka. Iz redova prvakinja dolazi i najbolja strijelkinja Petra Pilaš koja je u 12 utakmica postigla 25 pogodaka.

Osvajanjem naslova ŽNK “Slavonija Požega” Požega stekla je pravo igranja kvalifikacija za ulazak u 1.HNLŽ Pionirke-Kadetkinje, a najveći državni rang  će pokušati izboriti u srijedu, 12. 06. protiv Varteksa iz Varaždina. Kvalifikacije se igraju na jednu utakmicu na neutralnom terenu te će pobjednik ove utakmice svoj plasman u prvu ligu tražiti protiv ukupno desetoplasirane ekipe 1. HNLŽ Pionirke-kadetkinje (zbrajaju se bodovi pionirki i kadetkinja), a ta kvalifikacijska utakmica će se također igrati na neutralnom terenu i to u nedjelju, 16. 06. 2024.

Nadamo se da Požega može dobiti još jednog prvoligaša u kolektivnom sportu jer naš grad to i zaslužuje.

Stožer obje kategorije činili su: Matej Peharda, Damir Bognar, Iva Jakovac, Roberto Bognar, Antun Pranjić, Dino Bognar, Josip Dupor i Rafael Rezo.

Pročitano 210 puta