Petak, 15 Prosinac 2017 01:00

Uprava RK Požega najavila humanitarnu rukometnu utakmicu između veterana RK Požega i hrvatskih rukometnih legendi

POŽEGA – Uprava Rukometnog kluba Požega najavila je na tiskovnoj konferenciji poseban rukometni specijalitet, humanitarnu rukometnu utakmicu u kojoj će snage odmjeriti veterani RK Požega i selekcija hrvatskih rukometnih reprezentativaca, među kojima su i imena pravih rukometnih legendi.

Utakmica će se odigrati u četvrtak 21. prosinca u 18,30 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc u Požegi. Uz Rukometni klub Požegu u organizaciji sudjeluje i Požeški športski savez uz pokroviteljstvo Požeško-slavonske županije i Grada Požege.

Kako najavljuje Sportski direktor RK Požega Dario Anić u Požegu će doći nekoliko zvučnih imena i vrsnih sportaša iz rukometnog svijeta, sve redom igrači koji su igrali za hrvatsku rukometnu reprezentaciju između ostalih i Vlado Šola, Davor Dominiković, Nikša Kaleb, Petar Metličić, Vedran Zrnić, Zvonimir Bilić, Ivo Glavinić i drugi.

– "Ovo su samo neka od najzvučnijih imena koja su igrala na Olimpijskim igrama i Svjetskim prvenstvima, te osvojili ukupno za Hrvatsku 27 medalja, od kojih 5 zlatnih medalja. Ovo će ujedno biti i premijera za Požežane u nadolazeće Europsko rukometno prvenstvo koje počinje od 12. siječnja slijedeće godine. Pozivam sve građane Požeštine da dođu u što većem broju na ovu revijalnu ali i humanitarnu utakmicu i pomognu svojim dolaskom jer će sva novčana sredstva koja se budu prikupila ovom akcijom biti donirana za dvije obitelji lošijeg imovinskog stanja i obiteljima u potrebi s područja Požeštine" – istakao je Dario Anić, uz kojega su na tiskovnoj konferenciji utakmicu najavili i predsjednik RK Požega Igor Starčević te dopredsjednik kluba Vlado Drkulec.

- "Nadamo se skupiti što više novčanih sredstava koja će biti korisno upotrebljena, kao što su bile sve akcije u kojima je sudjelovao Požeški športski savez, Rukometni klub Požega te ostali sportaši i klubovi. - rekao je doktor Vlado Drkulec, pedijatar Opće županijske bolnice u Požegi i voditelj Sportske ambulante. - "Sa svoje strane mogu garantirati kako će sredstva biti korisno upotrebljena, usmjerena najviše prema djeci. Ovime nastavljamo suradnju sportaša i liječnika te drugog medicinskog osoblja, u nastojanju da pomognemo našoj djeci." - dodao je doktor Drkulec.

(Tekst i foto : Kronika Požeško - slavonska i Slavonski.hr) 

Pročitano 2479 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 15 Prosinac 2017 12:30