Ponedjeljak, 20 Ožujak 2017 01:00

Rukometaši Požege u 14. kolu svladali Slatinu i ostvarili petu pobjedu u drugom dijelu sezone 2. HRL - Istok

POŽEGA - Rukometaši Požege zabilježili su petu prvenstvenu pobjedu za redom u proljetnom dijelu prvenstva. Susret između Požege i Slatine protekao je u vrlo borbenoj igri obje momčadi, a domaći rukometaši su zasluženo došli do dva boda.

Početak utakmice pripao je igračima Požege, koji su u dva navrata imali rezultatsku prednost od 3 pogotka razlike (7:4; 8:5), no gosti su uspjeli nadoknaditi zaostatak do sredine prvog poluvremena (9:9). Nakon toga sve do posljednje tri minute igre u prvom poluvremenu uglavnom se igralo gol za gol, a u završnici prvog poluvremena Požega je uspjela steći razliku od 3 pogotka i na odmor se otišlo rezultatom 17:14.

U drugom poluvremenu domaći rukometaši nastavljaju s vrlo borbenom igrom i u dva navrata ostvarili su prednost i od 4 pogotka (18:14; 19:15). Što se utakmica bližila kraju gosti su pokušali utakmicu učiniti neizvjesnom u pogledu pobjednika i u dva navrata došli su do samo jednog pogotka zaostatka (20:19, 24:23) zahvaljujući nekoliko neprisiljenih tehničkih grešaka domaćih igrača. Ipak s dosta vjere u svoje mogućnosti igrači Požege privode utakmicu kraju solidnom zalihom i pobjeđuju rezultatom 27:24. Može se pohvaliti kompletna momčad no ipak više su se istakli vratar Ćosić, te Farkaš, Kiš i Vlašić.

 

POŽEGA – SLATINA 27:24 (17:14)

POŽEGA – Dvorana T. Pirc. Gledatelja 250. Suci Čačić i Josić (oba Zagreb).

POŽEGA: Ćosić, Farkaš 5, Grbeš 3, Vlašić 4, Banović, Bešlić 1, Blagojević 3, Bajt, Kiš 9, Balenović 2, Obradović, Kosanović, Markanjević, Franjić, Gotal. Trener Hrvoje Jurković.

SLATINA: Hodak, Berkec 2, Nemet, Poje 1, Lukac 1, Boćkaj 1, Venus, Dragojević 2, F.Ćurić 5, B. Ćurić, Šomođi, Butorac 2, Mataija 2, Lisinski 8. Trener Vladimir Borbaš.

 

(Tekst i foto : Kronika Požeško - slavonska)

 

Pročitano 1954 puta