Ponedjeljak, 15 Lipanj 2020 00:00

HPD Gojzerica Požega i planinarska sekcija ''Pegaz'' Katoličke osnovne škole organizirali igre za djecu u prirodi

VELIKA/POŽEGA - Hrvatsko planinarsko društvo Gojzerica Požega i planinarska sekcija ''Pegaz'' Katoličke osnovne škole organizirali su igre za djecu u prirodi kako bi ih malo odvukli od raznih vrsta ekrana. Djecu su pratili roditelji pa se nakupila veća skupina od oko 50-tak planinara. Prvo su malo hodali. Nekima je išlo lakše, nekima malo teže, a neki su dio puta proveli na tatinim ramenima.

Kada su se smjestili, mogao je početi program… Prvi na redu bio je obilazak tri izvora obližnja izvora, koja se nalaze u krugu od 500 metara – termalni izvor, izvor Dubočanke i izvor Gospe od suza. Nakon obilaska krenule su igre – bacanje kamena s ramena, skakanje u vrećama, planinarski memory, utrka s balonima...

''Nećemo vam sve otkriti, već nam sljedeći puta i vi dođite'' – rekla je Anita Savić, organizator ovih igara za djecu. U nekim igrama su se okušali i veliki. Nakon što su se iscrpili igrama, vodiči su naložili vatru kako bi se djeca i roditelji okrijepili pravom planinarskom hranom – slaninom i kobasicama sa štapa.

Našlo se tu i sljezovih kolačića i hladne izvorske vode za ugasiti žeđ. Trebalo je puno toga pojesti i popiti kako bi se vratila potrošena energija. Za kraj organizirano je povlačenje užeta. Bilo je tu puno smijeha i dvije-tri suzice. Po završetku igara, svi su nagrađeni finim čokoladicama, koje je sponzoriralo požeško Zvečevo. Na putu kući dogovoren je ponovni susret. Borovnice nas čekaju!

Pročitano 265 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 15 Lipanj 2020 06:49