Ponedjeljak, 27 Travanj 2020 02:00

Stolnotenisači Požege danas kreću s treniranjem u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc

POŽEGA - Vlada Republike Hrvatske je u sklopu relaksacije mjera za suzbijanje korona virusa koji se odnosi na sportaše donijela odluku da od ponedjeljka, 27. 04. 2020. mogu trenirati sportske ekipe  u muškoj i ženskoj seniorskoj konkurenciji koji nastupaju u najvišem stupnju natjecanja.

Tako će danas osim košarkašica ŽKK Plamen Požega s treninzima u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc početi i stolnotenisači Požege. Plamene će trenirati u velikoj dvorani u skupinama po četiri igračice dok će stolnotenisači biti u svojoj maloj dvorani. 

Organizacija treninga moguća je isključivo na športskim objektima koji mogu udovoljiti takvim tehničkim i sigurnosnim uvjetima da se može poštovati fizička udaljenost od 5 metara među svim športašima, odnosno da postoji prostor od 20 četvornih metara po športašu, a trening istovremeno smije biti organiziran za najviše 5 osoba uključujući jednog trenera i s minimalnim brojem tehničkog osoblja koji rade na pojedinom objektu na koje se također odnose sve mjere prije, tijekom i nakon treninga. Na športskom objektu moraju biti osigurani svi higijenski i sigurnosni uvjeti propisani važećim uputama tijekom trajanja mjera, za što su nadležni gradski športski savezi ili zajednice odnosno županijski stožer civilne zaštite.

Djelatnici Javne ustanove Sportski objekti Požega napravili su sve što je potrebno da uvjeti u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc zadovoljavaju sve što traži Stožer civilne zaštite RH. 

Odlukom Vlade održavanje treninga dopušta se i športašima i športašicama I. i II. kategorije u pojedinačnim športovima koji imaju izdano rješenje o kategorizaciji koju sukladno članku 6. Zakona o sportu izdaju Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski paraolimpijski odbor i Hrvatski sportski savez gluhih. Tako da od požeških sportaša s treniranjem mogu početi i Matej Jaroš (Moto klub Požega Promet) kao i Željka Peška (Športska udruga slijepih Zlatna dolina Požega).

Pročitano 1395 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 27 Travanj 2020 09:05