Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 01:00

Preko 700 natjecatelja proteklog vikenda u Požegi sudjelovalo na kvalifikacijama za Dance World Cup

POŽEGA - Dance World Cup je jedno od najvećih svjetskih plesnih natjecanje sa preko 8000 tisuća plesača u koje su uključene mnogobrojne države: Australija, Austrija, Belgija, Brazil, Kanada, Kina, Danska, Francuska, Njemačka, Grčka, Hong Kong, Indija, Meksiko, Rusija, Južna Afrika, Sjedinjene Američke Države i naravno Hrvatska, samo su neke od njih.

Ove godine finale DWC-a se održava u Rimu u Italiji, a u Požegi je proteklog vikenda održano kvalifikacijsko natjecanje za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju.

Natjecatelji su se borili za odlazak u Rim, svatko za svoju zemlju, a osim pozicije, važan je bio i broj potrebnih bodova za odlazak na prvenstvo na kojemu sudjeluju predstavnici iz 54 zemlje svijeta. Prošle godine je na Svjetskom kupu u Portugalu nastupila Požežanka Hana Ledić te bila četvrta među četrdeset natjecateljica u njenoj kategoriji Showdance.

Uz Dance World Cup kvalifikacije po prvi puta je održano i Cro dance challenge natjecanje za sve one koji žele okusiti uzbuđenje natjecanja po možda čak i prvi put, a nisu još spremni za velika natjecanja kao DWC.

Tako je u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc u Požegi zaplesalo preko 700 plesača i plesačica, a sve pred budnim okom sudaca Kahli Lewis, Kornelije Kosanović- Koni, Andreje Solomon, Marije Mrđenović Minarik i Gabrijele Pilić, svjetski poznatih plesačica i koreografkinja te vlasnica plesnih škola.

Među požeškim plesačima iz Plesnog studija Marine Mihelčić bilo je puno solista, ali i grupa koje su se kvalificirale i odlaze na ovo prestižno natjecanje u Rimu. Posebne nagrade koje daje DWC Svjetska organizacija stigle su i u ruke naših plesača.

Tako je za najboljeg juniorskog pojedinca izabrana Hana Ledić, a za najbolju grupu i koreografiju naša juniorska ekipa u koreografiji Marine Mihelčić i izvedbi sastava : Rea Kovačević, Hana Ledić, Ela Kožić, Hana Boban, Petra Tomšić, Nina Milevoj, Ena Jeličić Meter i Luka Solina.

Domaćin i organizator natjecanja bio je i ove godine Plesni studio Marine Mihelčić, a generalni pokrovitelj Grad Požega uz pokrovitelje Požeško-slavonsku županiju, Turističku zajednicu Grada Požege i Zlatni lug.

Natjecanje je ispred generalnog pokrovitelja otvorio gradonačelnik Požege Darko Puljašić. - "Mislim da će sucima biti jako teško. Meni je čast i zadovoljstvo otvoriti ovo natjecanje. Hvala dragi roditelji, što brinete za ovu prekrasnu djecu, a vama Marina hvala što potičete izvrsnost, jer jedino nam to može pomoći da budemo odlični. Požeška priča je izvrsna i znamo što ona znači u Hrvatskoj i u svijetu. Naravno da je grad Požega odlučio prihvatiti ovo pokroviteljstvo, neka najbolji pobjedi i neka ne bude ozljeda. Idemo svi zajedno na World Finals, gdje će Hrvatska biti prva" - rekao je gradonačelnik Puljašić.

Ovim prvenstvom započela je i proslava Dana grada Požege.

 

(Kronika Požeško - slavonska)

Pročitano 1532 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 12:02