Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 01:00

Stolnotenisači Požege pobijedili STK Vodovod (Osijek) u 13. kolu HEP Superlige

POŽEGA - Iznimno uzbudljiv dvoboj odigran je u subotu, 22. 02. 2020. u maloj dvorani SD Tomislav Pirc između stolnotenisača Požege i osječkog Vodovoda u sklopu 13. kola Superlige.

Sjajan dan imao je Dominik Zeljko koji je donio dva boda Požegi i bio prvo ime kod domaćina. U prvom je susretu Zeljko s 3:1 nadigrao Josipa Arbanasa.

U drugom meču uvjerljiva 3:0 pobjeda Vjekoslava Zovka protiv prvog požekog reketa Frana Mihaljevića za 1:1, a onda kreće prava drama.

Treći meč igrali su Luka Mateša i Mario Banek, bila je to prava poslastica, prednost se selila s jedne na drugu stranu, bilo je tu sjajnih poena, a na kraju kada je bilo najvažnije bolji je bio osječki igrač Mario Banek pa se prednost preselila na stranu Vodovoda.

Četvrti meč igrali su Dominik Zeljko i Vjekoslav Zovko, a požeški je igrač potpuno izdominirao protivnika, slavio 3:0 pobjedu i poravnao na 2:2 i tako odveo meč u dramu petog meča koji je odlučivao o pobjedniku.

Identična situacija kao u njihovom prvom susretu u Osijeku, o pobjedniku su odlučivali Fran Mihaljević i Josip Arbanas. Za razliku od tog dvoboja, ovoga puta bolji je bio Mihaljević, ali ni tu nije moglo bez drame. Domaći je igrač poveo 2:0 u setovima, prilično uvjerljivom igrom došao je do velike prednosti pa se činilo da će sve biti brzo odlučeno, no Arbanas nije tako mislio, iako ga nije pretjerano “išlo” borbenom igrom je uspio osvojiti dva seta i prirediti gledateljima pravu dramu. U petom setu Mihaljević je ponovno ulovio ritam iz prva dva seta, dominirao od prvog do posljednjeg seta i s konačnih 11:7 osigurao Požegi veliku pobjedu koja ih stavlja u vrlo dobru situaciju u borbi za ostanak iako je pred njima još puno posla.

Napomenimo i da su stolnotenisači Slavonskog Broda očekivano poraženi na gostovanju kod najbolje momčadi lige u Varaždinu rezultatom 3:1.

U sljedećem 14. kolu Osijek bi trebao do svoje 6 pobjede, u goste im stiže riječki Srdoči, Požežane čeka jedno od njtežih gostovanja sezone kod drugoplasiranog dubrovačkog Libertasa, a Brođani su domaćini Puli.

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1080 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 11:46