Ponedjeljak, 02 Rujan 2019 02:00

Sportsko- ribolovno društvo Požega svečanom sjednicom i natjecanjem obilježilo 25 godina postojanja i uspješnog rada

POŽEGA - Ribnjak u Turniću Sportskog ribolovnog društva Požega bio je u subotu, 31. kolovoza 2019. središnje mjesto proslave 25 godina postojanja i uspješnog rada ove udruge.

Veliki jubilej obilježen je Svečanom sjednicom i natjecanjem ribiča na 4. Kupu grada Požege „Lovom ribe udicom na plovak“. Na proslavu su se odazvali predstavnici 13 ribolovnih udruga iz Požeštine i susjednih županija, predstavnici sponzora, te predsjednik županijske udruge ribiča Đuro Makarević i tajnik Požeškog sportskog saveza Željko Mitrović.

Sjednicu je otvorio i goste pozdravio Tomislav Gajer, predsjednik požeških ribiča. O radu od osnivanja do danas kraćim referatom se obratio Boris Marković, tajnik udruge. On je govorio o entuzijazmu nekeolicine ribiča koji su se organizirali na bajeru u Ulici Ante Starčevića u Požegi te gradnji ribnjaka iznad naselja Turnić.

U četvrt stoljeća rada ova udruga je postala prepoznatljiva i izvan granica Požeštine sudjelujući na aktivnostima drugih ribolovnih udruga a posebno po ribnjaku bogatom ribom i organizaciji prepoznatljivih ribičkih natjecanja. Trenutno se radi na uređenju ribičke kuće, sadnja drveća i osvjetljavanje ribnjaka, naglasio je Marković u svom izlaganju.

Plaketu Županijskog ribolovnog saveza predsjednik Đuro Makarević predao je predsjedniku jubilaraca Tomislavu Gajeru. U sportskom dijelu najviše su uspjeha imali gosti iz udruge „Šaran“ iz Stare Gradiške kojima je pripao prelazni pehar Kupa.

Njihov ribič Zvonko Pejaković je bio i najuspješniji pojedinac s ulovljenih 24 kilograma ribe. Drugoplasirani su ribiči „Karasa“ iz Rokovaca a treći je bio „Klen“ iz Nove Gradiške. Na kraju natjecanja je održan domjenak i druženje domaćina i gostiju.

 

(Izvor : pozega.eu. Foto: D. Mirković)

Pročitano 2267 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 02 Rujan 2019 13:13