Ponedjeljak, 27 Svi 2019 02:00

Održana manifestacija "Požega - zdravi grad" i Biciklijada

POŽEGA - U parku pored Orljave u subotu je održan središnji program manifestacije Požega - zdravi grad. U organizaciji Turističke zajednice Grada sudjelovali su članovi brojnih sportskih i drugih udruga, društava, obiteljskih gospodarstava i mnogih koji su željeli predstaviti svoj doprinos zdravom načinu života. Najbrojniji su bili biciklisti rekreativci koji su se odazvali na šestu biciklijadu od Požege do Emovačkog luga gdje je organiziran sportski i zabavni program za sve sudionike.

- "Grad Požega trudi se da svima omogući rekreaciju i zdrave aktivnosti. Nastavljamo graditi šetnicu uz Orljavu prema istoku, do Plavog mosta i Šijačke ulice čime ćemo kroz Osječku zaokružiti oko 5,5 kilometara sigurne vožnje i šetnje i biciklistima i šetačima. U zadnjih nekoliko godina uredili smo i prostor Rekreacijskog centra, stalno ulažemo i uređujemo dječja igrališta, ali i sve one objekte koji su bitni za zdravi siguran život naših građana. Radimo i na sedam milijuna kuna vrijednom projektu povezivanja pet prigradskih naselja s preko 20 kilometara biciklističkih staza i staza za pješake, koji smo kandidirali i očekujemo sredstva." - rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

Hrvatsko planinarsko društvo Gojzerica organizirala je izlet na Požešku goru i predstavila svoju udrugu, planinarenje i planinarsku opremu, Udruga zdravi život prezentirala je „Teen Fitness“ program, dok je Odred izviđača Požega pokazao rad izviđača, podizanje šatora, igre spretnosti i druge igre s njihovih radionica.

U ovogodišnju manifestaciju uključile su se i požeške škole - OŠ Antuna Kanižlića s humanitarnom akcijom Marijini obroci, Poljoprivredno-prehrambena škola sa sadnicama cvijeća i kolačima te OŠ Dragutina Lermana Brestovac (Učenička zadruga Cucurbita) s bučinim uljem i sjemenkama te proizvodima od lavande. Kao i ranijih godina, u sklopu manifestacije Požega zdravi grad, djelatnici PU požeško-slavonske besplatno su registrirali bicikle.

 

(pozega.hr) 

Pročitano 1219 puta