Ispiši ovu stranicu
Utorak, 30 Travanj 2019 02:00

U Požegi održano predavanje o pravilnoj prehrani i ulozi magnezija u regeneraciji

POŽEGA - Požeški športski savez i Obrt za masažu Dado organizirali su u petak, 26. 04. 2019 u prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Požegi  predavanje o pravilnoj prehrani i ulozi magnezija u rekuperaciji.

Pred stotinjak nazočnih sportaša, trenera, sportskih i medicinskih radnika i građana zanimljivo predavanje "Važnost prehrane u svakodnevnom načinu života" održao je mr. sc. Goran Radovanić iz Splita koji je stručnjak za nutricionizam i zdravu prehranu i koji se tim važnim temama i prirodnim načinom lječenja bavi posljednjih 15 godina. Autor je knjige "Tajna zdravlja" koju su zaniteresirani mogli kupiti poslije predavanja.

Nakon Radovanića predavanje "Uloga magnezija u rekuperaciji" održao je dr. Stjepan Čurić iz Vinkovaca koji pripada znanstvenom timu koji se bavi istraživanjem magnezija na temu "Brzo transdermalno djelovanje ionizirane otopine magnezijevog klorida", a koja je i dio teme njegovog doktorata za stjecanje zvanja doktora znanosti. 

Predavanje je organizirano na inicijativu Požežanina Dalibora Dvoračeka koji je bio dugogodišnji fizioterapeut nekadašnjeg nogometnog prvoligaškog Kamena Ingrada (Velika). Nedavno je pokrenuo i vlastiti Obrt za masažu "Dado", a osim toga je i veliki pobornik i promicatelj zdrave prehrane. 

Pročitano 2827 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 03 Svi 2019 08:39