Ispiši ovu stranicu
Utorak, 09 Travanj 2019 02:00

Nino Abramović ponovno izabran za predsjednika Požeškog športskog saveza

POŽEGA - U prostorijama Hrvatske gospodarske komore večeras je održana redovna izborna sjednica Skupštine Požeškog sportskog saveza na kojoj je je bilo nazočno 59 delegata od ukupno 75 udruga članica Saveza. 

Svi predstavnici klubova su imali ovjerene punomoći svojih klubova koje su dostavili u Savez do 30. 03. 2019. sukladno Statutu Saveza. Na sjednici je bilo i 14 delegata sa zamjenskim punomoćima za ovu sjednicu.

Nakon izbora radnog predsjedništva, verifikacijske komisije, zapisničara, ovjerovitelja zapisnika i izborne komisije usvojen je zapisnik sa prošle sjednice održane 26. 11. 2018.

U punopravno članstvo su primljene tri nove udruge : Zdravi život, Udruga za promicanje moto sporta i Tenis klub Spin te Savez sada ima 78 članica. Najnovije članice Saveza nazočnima su prije primanja predstavili njihovi delegati Jelena Fuček, Drago Josipović i Vlatko Digiorgio. 

Gosti na sjednici bili su Mario Pilon, zamjenik požeškog gradonačelnika Darka Puljašića Anto Brkić, ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Požega s kojom Savez blisko surađuje. 

Zamjenik gradonačelnika Mario Pilon pozdravio je sve nazočne i zahvalio im se na radu u sportu i zaželio dobre rezultate. Istakao je da Grad Požega 7 milijuna izdvaja za sport od toga oko 3 milijuna direktno za rad za sportskih udruga. Grad oko 10 posto svog izvornog proračuna izdvaja za sport što je najviše u državi pa to govori da je Grad Požega prijatelj sporta. Također je naglasio da vjeruje da će udruge u dogovoru sa Savezom pronaći najbolja rješenja za sportu u Požegi. 

Nakon toga je predsjednik Nino Abramović iznio izvješće o radu Saveza u 2018. godini. Naglasio je da Savez vodi brigu o sportu, korištenju sportskih objekata, organizaciji natjecanja i sportskih priredbi, organizaciji i plaćanju prijevoza, sudačkih troškova i kotizacija kao i provođenju projekata. Izvršni odbor je u protekom periodu imao 18 sastanaka na kojima je razmatrana tekuća problematika. Od sportskih priredbi izdvojio je Božićni malonogometni turnir, Prvenstvo Hrvatske u motocrossu, Atletski memorijal Zvonka Panežića, turnire u rukometu, košarci, odbojci, malom nogometu, Olimpijski festival dječjih vrtića, a istakao je i organizaciju ljetne Škole plivanja kao i suradnju i podršku sportašima s invaliditetom. Također je naglasio povećanje sredstava rebalansom gradskog proračuna u studenom 2018. Od projekata izdvojio je 2 projekta koja svake godine idu preko Hrvatskog olimpijskog odbora te projekt "Zajedno u sportu" od 809.000 kuna za sportaše s invaliditetom. Na kraju je istakao rad Sportske ambulante koju dugi niz godina vodi dopredsjednik Saveza doktor Vlado Drkulec koja brine o sportašima i izdaje svu potrebnu lječničku dokumentaciju članovima udruga za nastup na natjecanjima. 

Financijsko izvješće predočio je glavni tajnik Željko Mitrović. Savez je u 2018. godini imao prihode od 2.949,053. kune dok su rashodi bili 3.061,291,73 kune pa su neka potraživanja prenesena u 2019. godinu. Stanje na računu na dan 01. 01. 2019. iznosilo je 213.694,62 kune. Naglasio je da Savez solidno posluje, a da su udruge članice Saveza dobile sva planirana financijska sredstva za 2018. godinu. Istakao je i da je Savez svojim sredstvima uredio prostorije u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc u koju se Savez vratio u ožujku 2018. godine. Također je Savez za potrebe održavanja Prvenstva Hrvatske uredio prostorije Šahovskog kluba Požega u Gimnastičkoj dvorani Sokol. Izvješće Nadzornog odbora pročitao je predsjednik NO Krešimir Bubak. Nakon kratke rasprave u kojoj je svoje primjedbe iznio nekadašnji predsjednik Saveza Krešimir Pavelić (GD Sokol) koji je jedini bio suzdržan kod glasovanja usvojena su sva tri izvješća.

Nakon toga je dana razrješnica dosadašnjim organima Saveza i pristupilo se izboru novog vodstva Saveza. U Požeški športski savez je u predviđenom roku stigle samo jedna kandidatura za predsjednika to dosadašnjeg predsjednika Nine Abramovića koji je tu funkciju preuzeo 27. 02. 2014. kada je izabran na Izvanrednoj izbornoj Skupštini nakon ostavke dotadašnjeg predsjednika Dražena Pekčeca. Na redovnoj izbornoj sjednici Skupštine održanoj 07. 03. 2015. Abramović je za protukandidata imao Hrvoja Marjanovića (Malonogometni klub Bonita) kojeg je uvjerljivo pobijedio rezultatom 41-14 u glasovima.

Za kandidaturu za novi četverogodišnji mandat 2019.- 2013. Abramović je predao potporu 9 udruga (NK Dinamo Vidovci Dervišaga, NK Slavonija, KBK Bushido, NK Požega, MNK Vladorena, RK Požega, BK Graciano, ŠRD Požega, STK Požega).

Za dopredsjednike su izabrani Vlado Drkulec i Tomislav Čabraja. Za članove Izvršnog odbora izabrani su Dinko Zima, Igor Krizmanić, Slobodan Manović i Darko Zovko. Za članove Nadzornog odbora izabrani su Krešimir Bubak, Robert Međugorac i Krunoslav Prpić. Nakon toga je donesena odluka kojom su za zastupanje Saveza ovlašteni predsjednik i glavni tajnik.

Potom je predsjednik Abramović iznio program rada za 2019. godinu, a uz to je prezentirao što je urađeno od 2014. do 2019. koliko je na čelu Saveza. Sportsko -rekreacijski centar uređen je 2014. godine, a košarkaški teren na Gradskim bazenima 2017. godine. 2014. je redizajnirana internet stranica Saveza koja od tada svakodnevno objavljuje vijesti o požeškom sportu i udrugama članicama Saveza. U ožujku je ured Saveza nakon tri i pol godine iz Gimnastičke dvorane Sokol u Sportsku dvoranu Tomislav Pirc. Proračun Saveza rastao je svake godine, a ove godine dobivena su i dodatna sredstva HOO kroz projekt "Zajedno u sportu" koji Savez provodi sa Gradom Požegom i Sportskim klubom Croatia. 

Nakon toga predočen je financijski plan za 2019. i Raspodjela udrugama za 2019. godinu. Rasprava o tim prijedlozima je bila kratka. 

Vladimir Englman (ŽKK Plamen Požega) tražio je da Sportski objekti osiguraju koševe za mini košarku jer mlađe kategorije njegovog kluba 13. 04. kreću s natjecanjem u mini košarci. Također je rekao da je žalosno da u proračunu nema stavke sportski treneri za seminare i licence. Glavni tajnik Željko Mitrović odgovorio je da je predviđeno 40 000 kuna za školovanje i usavršavanje kadrova. 

Ravnatelj JU Sportski objekti Požega Anto Brkić podržao je Englmana i rekao da se nada da će se pronaći rješenje ali da trenutno firma koja proizvodi te koševe ne može dati atest te se isti ne mogu nabaviti. Predsjednik Abramović rekao je da i njegov klub, KK Požega također ima  isti problem jer nema takvih koševa. 

Na kraju je Dinko Zima (BBK Požega) tražio da se pokrene inicijativa za izgradnju atletske staze. Tajnik Željko Mitrović mu je odgovorio da će to biti stavljeno u program rada za 2019. godinu. 

Nakon toga usvojen je program rada, financijski plan za 2019. i raspodjela sredstava udrugama sa 2 glasa protiv. Skupština je s radom počela u 18,00, a završila u 19,32 sati. Novi stari predsjednik Nino Abramović pod točkom razno pozvao je sve delegate na druženje uz skromni domjenak. 

 

(Foto : Mladen Mirković, 034portal.hr)

 

Pročitano 2017 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 16 Travanj 2019 13:01