Srijeda, 13 Veljača 2019 01:00

Marina Mihelčić dobitnica Trofeja Požeškog športskog saveza

POŽEGA - Na svečanom proglašenju najboljih požeških sportaša za 2018. godinu dodijeljen je i tradicionalni Trofej Požeškog športskog saveza jednom pojedincu i sportskoj udruzi. 

Pojedinačni trofej dodijeljen je dugogodišnjoj sportskoj radnici Marini Mihelčić koja je u požeškom sportu aktivna punih 35 godina. Ovo veliko priznanje Marini je uručio požeški gradonačelnik Darko Puljašić. 

Marina Mihelčić rođena je u Zagrebu, 09. 10. 1958. Otac liječnik i majka učiteljica su prepoznali njezinu ljubav za ples i upisali ju u školu za klasični balet. Tijekom školovanja često je plesala u baletnim predstavama u Hrvatskom narodnom kazalištu. Školovanje je nastavila u međunarodnoj baletnoj školi u Primoštenu, kod poznatih baletnih pedagoga Oskara Harmoša i Ane Roje.

Tijekom pohađanja Gimnazije aktivno sudjeluje u svim športskim natjecanjima, a kao plesač dobre rezultate postiže i kao gimnastičarka za svoju školu. U vrijeme studiranja upoznaje svoga muža Dr. Ivicu Mihelčića, rođenog Požežana, za kojeg se udaje te dolazi živjeti u Požegu.

Tu nastavlja raditi kao plesni pedagog, u svom studiju koji će ove godine navršiti 35 godina. Školovanje je nastavila u Sjedinjenim američkim državama, gdje je bila na edukaciji kao trener pred sami početak Domovinskog rata u Hrvatskoj. Tijekom rata javlja se potreba u Hrvatskoj za osnivanjem mažoretkinja. Tadašnji požeški gradonačelnik Dragutin Štiirmer dao joj je zadatak da osnuje prve Požeške mažoretkinje koje se odmah učlanjuju u Hrvatski savez mažoretkinja. 

U tom Savezu je Marina bila dugogodišnja predsjednica tehničkog odbora, a 1999. godine sa svojim suradnicima donosi odluku o uključenju u Svjetski twirling savez. Iste godine osnovan je i Twiling klub Požega.

Twirling kao sport je postao dio Hrvatskog olimpijskog odbora, a u Požegi su izgradili mlade natjecatelje, od kojih su danas neki i svjetski prvaci. Marina Mihelčić je 2007. godine postaje predsjednica Hrvatskog twirling saveza, kojeg vodi već  posljednja tri mandata.

U međuvremenu je položila i dobila licencu za trenera i međunarodnog suca. Marina Mihelčić dugogodišnja je članica Skupštine Požeškog športskog saveza, a bila je i jedan četverogodišnji mandat i član Izvršnog odbora Požeškog športskog saveza.

Članica je Skupštine krovne organizacije hrvatskog sporta - Hrvatskog olimpijskog odbora. Marina je osposobila i mlade trenere, Adrijanu Jurić i Ivanu Dupor, koje su također licencirani treneri od strane Ministarstva športa i Hrvatske olimpijske akademije.

Njen uspjeh kao trenera je uspjeh koji postiže sa svojim učenicima, ali i pozivi stranih zemalja kojima prenosi stečeno znanje iz područja twirling športa. Ove godine je upravo Marinina učenica Adrijana Jurić (Twirling klub Požega) izabrana i proglašena za najbolju sportašicu grada Požege za 2018. godinu. 

Pročitano 2035 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 15 Veljača 2019 09:25