Petak, 08 Veljača 2019 01:00

Održana redovna sjednica Skupštine Sportske zajednice Požeško - slavonske županije

POŽEGA - U prostorijama Hrvatske gospodarske komore jučer je održana redovna sjednica Skupštine Sportske zajednice Požeško - slavonske županije na kojo je bilo nazočno 14 od 16 članova. 

Nakon što je usvojen zapisnik s prošle sjednice, na prijedlog tajnika Marijana Rudeža verificirani su novi članovi Skupštine Tomislav Lešković (Županijski stolnoteniski savez) i Nenad Vlašić (Županijski šahovski savez). Njihov mandat će trajati koliko i ostalim članovima Skupštine odnosno do studenog 2021. godine. 

Sjednicu je otvorio i vodio predsjednik Zajednice Igor Starčević podnio je financijsko izvješće za 2018. godinu. Iz proračuna Požeško - slavonske županije Zajednica je dobila 420 000 kuna, a rashodi u 2018. su bili 417.101,92 kune. 

Izvješće Nadzornog odbora podnio je Jozo Marić. Odlukom Skupštine Županije Požeško - slavonske o javnim potrebama u sportu za 2019. godinu za Sportsku zajednicu Požeško - slavonske županije predviđeno je 500.000 kuna što je povećanje za 80.000 kuna u odnosu na 2018. godinu.

Proračun Zajednice koju financira Požeško - slavonska županija i s ovime povećanjem je među najmanjima u državi. Prije petnaestak godina je godišnji proračun Sportske zajednice Požeško - slavonske županije iznosio oko 700.000 kuna. 

Članovi Skupštine jučer su jednoglasno donijeli odluku o raspodjeli sredstava u 2019. godini. Županijski školski sportski savez dobit će 55.000 kuna, Sportska ambulanta 40.000 kuna, Županijski nogometni savez 110.000 kuna, Županijski rukometni savez 35.000 kuna, Županijski košarkaški savez 35.000 kuna, Županijski savez ribolovnih društava 20.000 kuna, Županijski kuglački savez 20.000 kuna, Županijski stolnoteniski savez 5.000 kuna, Županijski šahovski savez 5.000 kuna, za rad Zajednice 155.000 kuna, rezervni fond 20.000 kuna. 

Svi Savezi su planirani sa više sredstava nego u prošloj godini te su u protekle dvije godine financijska sredstva za rad Saveza povećana za 100.000 kuna za što je najviše zaslužan novi predsjednik Igor Starčević kao i članovi Skupštine izabrani 02. 11. 2017.

Tajnik Marijan Rudež i predsjednik Županijskog školskog sportskog saveza Albinko Bagarić informirali su članove o promjenama sustava državnih natjecanja Školskih športskih društava osnovnih i srednjih škola. Novost je da se ukidaju poluzavršna odnosno regionalna natjecanja te će svi županijski prvaci ići direktno na državnu završnicu kojih ukupno ima 38, a u kratkoj raspravi bilo je prijedloga je da se Požega kandidira za domaćinstvo završnica u pojedinim sportovima. 

Član Skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora za lokalni sport Tomislav Čabraja upoznao je nazočne o natječajima za opremu koji će se provoditi kao i svake godine i na koje se županijski klubovi mogu prijaviti. Desetog rujna ponovno će biti obilježen Hrvatski olimpijski dan, a Požeški športski savez će sredinom svibnja kao i svake ove godine organizirati Olimpijski festival dječjih vrtića, 18. po redu. 

Pod točkom razno Drago Blažičević (Županijski savez ribolovnih društava) se zahvalio Zajednici na sredstvima iz rezervnog fonda koja su pomogla u odlasku  trojice njihovih članova (Mile Beslić, Dalibor Banaj, Hrvoje Jakopčević) u Južnoafričku republiku. Oni su tamo krenuli, 03. veljače 2019. te će kao članovi reprezentacije Hrvatske nastupiti na Ribolovnim sportskim igrama, natjecanju koje je u rangu Olimpijskih igara za ostale sportove i održava se svake četiri godine.

Drago Lucić (Županijski nogometni savez) izrazio je zadovoljstvo što su povećana sredstva svim Savezima, ali da nogometu u stvarnosti nisu jer su prije imali tajnika kojeg je plaćala Zajednica dok sad imaju tajnika kojeg plaća Županijski nogometni savez. Nada se da će ostali Savezi u budućnosti dobiti i više financijskih sredstava, istakao je da Hrvatski nogometni savez dobro stoji financijski i naglasio da je Županijski nogometni savez u prošlosti financijski pomogao kad je Zajednica bila u problemima. 

Po završetku sjednice članovi Skupštine nastavili su druženje uz skromni domjenak. 

Pročitano 1408 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 08 Veljača 2019 14:45