Ponedjeljak, 17 Prosinac 2018 01:00

Članovi PLK Body Art osvojili 15 medalja na Državnom prvenstvu u powerliftingu i bench press-u.

ĐURĐEVAC - Proteklog vikenda u Đurđevcu je održano je prvenstvo Hrvatske u powerliftingu i bench press-u na kojem je požeški Powerlifting klub Body Art imao je šest natjecatelja/ica.

Prvog dana, u subotu, održano je powerlifting natjecanje uz nastup troje naših natjecatelja:

Brigita Bakić, juniori do 57 kg, koja nije imala svoj dan. Mučila se u disciplinama čučnja i posebno bench presa, ali se malo iskupila u mrtvom dizanju gdje je podigla hrvatski rekord od 140 kg. Ipak, to je bilo kasno za dobar plasman.

Antonio Miletić, juniori do 74 kg. Ovo je za Antonia bilo zadnje natjecanje u juniorskoj kategoriji, on je od 2019 senior, i odlično ga je odradio. Popravio je osobne rekorde u sve tri discipline (ukupno za 15 kg) i osvojio 2 mjesto u svojoj kategoriji, kao i druga mjesta u sve tri discipline. Njegov dobar rad na treninzima se isplatio.

Marina Abramović, kadet (sub junior) do 63 kg, naša nova natjecateljica obilježila je prvi dan natjecanja. Kakav početak sportske karijere. Prva u kategoriji, prva u sve tri discipline i prva u apsolutnoj kategoriji za kadete. Pet zlata! Uz sve to i hrvatski rekord u čučnju od 111 kg! Na svom prvom natjecanju. A ima samo 16 godina. Fenomenalno.

Drugog dana, u nedjelju, održano je natjecanje u bench press-u. Za PLK Body Art nastupilo je četvero natjecatelja: Brigita Bakić, juniori do 57 kg, drugog dana je bila malo bolja i s podignutih 70 kg uzela zlato u kategoriji i srebro u apsolutnoj kategoriji. Unatoč zlatu, nisam zadovoljan s njenim liftovima, niti tehnički, niti podignutom kilažom koja je ispod njenih dosadašnjih rezultata.

Davor Januš, masters II invalid do 105 kg, odradio je dobro natjecanje i sa novim osobnim rekordom od 127,5 kg osvojio zlato.

Darijo Marković, potvrdio je svoj osobni rekord od 160 kg i osvojio broncu u kategoriji do 120 kg open. Napao je u zadnjem pokušaju i 165 kg. Bilo je blizu.

Marko Milinović, open do 105 kg, imao je svoj dan. Postao je državni prvak i to u velikoj konkurenciji. Bilo je zanimljivo do zadnjeg pokušaja, međutim kada je Marko sigurno podigao svoj osobni rekord od 180 kg, priča je bila gotova. Ta kilaža bila je nedostižna za konkurenciju.

Powerlifting klub Body Art je prvog dana imao ukupno 6 zlata i 4 srebra. Drugog dana 3 zlata, 1 srebro i 1 broncu. Ukupno je požeški klub osvojio 15 medalja na ovom natjecanju. 

Nakon napornih priprema sada slijedi odmor za natjecatelje. Zatim kreću nove pripreme jer je državno za 2019 godinu već sredinom ožujka zbog prilagodbe izmjenjenom međunarodnom kalendaru natjecanja.

Trener Robert Međugorac može biti prezadovoljan ostvarenim rezultatima i s optimizmom može čekati 2019 u kojoj se očekuje i povratak natjecanjima ozlijeđene Patricije Januš.

Pročitano 1827 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 17 Prosinac 2018 12:09