Ponedjeljak, 19 Studeni 2018 01:00

Održana početna konferencija Projekta "Zajedno u športu"

POŽEGA - Kako bi poboljšali pristup i sudjelovanje u športskim sadržajima osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju te povećali njihovu socijalnu uključenost, Požeški športski savez uspješno je aplicirao projekt pod nazivom „Zajedno u športu“ vrijedan oko 809.000 kuna, sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda s 85% te iz državnog proračuna s preostalih 15%.

Partneri Požeškom športskom savezu u projektu su Grad Požega te Športski klub Croatia, pa je na današnjoj početnoj konferenciji Darko Puljašić, gradonačelnik Požege, čestitao i zahvalio svima koji su se uključili u projekt. Dodao je da na području Požeško-slavonske županije živi 9.500 osoba s invaliditetom, a da Požega kao glavni grad županije mora biti pokazatelj kako im pružiti bolje uvjete života.

Požeški športski savez broji 75 sportskih udruga te preko 3.000 aktivnih članova, rekao je Nino Abramović, predsjednik Požeškog športskog saveza. Savez sa sportskim udrugama osoba s invaliditetom surađuje od 2008. godine i trenutno ih je šest članica saveza. U ovom projektu sudjeluju Boćarski klub Nada, Športska udruga slijepih Zlatna dolina te Požeški športski savez gluhih. Projekt „Zajedno u sportu“ jedan je od prvih sufinanciranih sportskih projekata. 

Voditeljica projekta Marija Galović predstavila je aktivnosti projekta, a to su između ostalog unapređenje športskih sadržaja, integracija osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju te jačanje kapaciteta trenera, športskih instruktora i voditelja. Cilj je osigurati pristupačnost i nabavu opreme za proširenje športskih i rekreativnih aktivnosti za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju. Projekt će trajati 18 mjeseci.

 

(Radio Vallis Aurea) 

Pročitano 1542 puta