Ponedjeljak, 03 Rujan 2018 02:00

Član BBK Požega Matej Skuzin ukupni pobjednik Kupa Hrvatske u brdskom biciklizmu

GROŽNJAN - Matej Skuzin, član Brdsko biciklističkog kluba Požega, u subotu 1. rujna 2018. osvojio je prvo mjesto na utrci Kupa Hrvatske u brdskom biciklizmu u istarskom gradiću Grožnjanu.

Na iznimno teškoj i blatnjavoj stazi Skuzin je slavio ispred dvojice vozača Adrenalina MTB tima, Đanija Simčića i Anthonyja Bilića. Ovom pobjedom Skuzin je, kolo prije završetka natjecanja, osigurao ukupnu pobjedu u ovogodišnjem poretku Kupa Hrvatske u disciplini XCO (olimpijski cross country). Riječ je o najvažnijoj disciplini brdsko biciklističkog sporta i jedinoj koja je, kao što i sam naziv kaže, uvrštena u program olimpijskih igara.

XCO Kup Hrvatske ukupno ima 6 utrka, a na dosadašnjih pet Skuzin je ostvario tri pobjede i dva druga mjesta. To mu je donijelo 440 bodova, što je nedostižna prednost za drugoplasiranog Matiju Meštrića (BK Maraton Beciklin – 290 bodova) i trećeplasiranog Josipa Toljana (BBK Orlov krug – 178 bodova).

Osvajanjem Kupa Matej Skuzin je ostvario najveći uspjeh u dosadašnjoj sportskoj karijeri, a ujedno je to i potvrda da je riječ o trenutno najboljem brdskom biciklistu u Hrvatskoj.

BBK Požega već je pomalo naviknut na uspjehe na nacionalnoj razini – Krešimir Pavičić osvojio je XCO Kup Hrvatske 2017. u kategoriji veteran C (natjecatelji od 50 do 60 godina starosti); Matej Skuzin je 2017. zauzeo 2. mjesto na prvenstvu Hrvatske u ciklokrosu; Goran Pavić je ovogodišnji ukupni pobjednik Kupa RH u cestovnom biciklizmu u kategoriji veteran B (40-50 godina).

Ipak, Skuzinovo osvajanje Kupa predstavlja najveći sportski uspjeh u povijesti kluba. U BBK Požega ističu da navedeni sportski uspjesi ne bi bili mogući bez podrške Grada Požege i Požeškog športskog saveza, na čemu se iskreno zahvaljuju. Također ovim putem pozivaju požeške gospodarstvenike i poduzetnike da ih dodatno sponzorski podrže i pridruže im se u ovoj lijepoj sportskoj priči.

Pročitano 2180 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 03 Rujan 2018 11:47