Četvrtak, 26 Travanj 2018 02:00

Održana redovna sjednica Skupštine Požeškog športskog saveza

POŽEGA – U prostorijama Obrtničkog doma u Požegi večeras je održana redovna izvještajna sjednica Skupštine Požeškog športskog saveza na koju se odazvalo 49 delegata od ukupno 75 udruga članica Saveza.

Prije samog početka sjednice Irenka Milobara (Judo klub Judokan) je izrazila želju da se ispred svog kluba zahvali za pomoć u organizaciji 20. Međunarodnog judo turnira „Požega 2018“. Izrazila je nadu da će sljedeći turnir organizirati mlađi članovi Judokana koji postoji već 33 godine te istakla da je klub kroz svoju povijest imao podršku svih gradonačelnika osim jednog. Nakon toga je uručila zahvalnice predsjedniku Požeškog športskog saveza Nini Abramoviću, ravnatelju Javne ustanove „Sportski objekti Požega“ Anti Brkiću te Ferdinandu Trohi, zamjeniku požeškog gradonačelnika Darka Puljašića.

Na početku sjednice izabrano je radno predsjedništvo, verifikacijska komisija, zapisničar i ovjerovitelji zapisnika. Sjednicu je otvorio i vodio predsjednik Nino Abramović. Ispred Grada Požege članove Skupštine je pozdravio zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha koji je naglasio da će Grad i dalje u sklopu svojih mogućnosti ulagati u sportsku infrastrukturu, podržavati udruge u radu te da u tome Požeški športski savez puno pomaže Gradu.

Kod usvajanja zapisnika sa prošle sjednice održane 21. 11. 2017. došlo je do kratke rasprave. Krešimir Pavelić (Gimnastičko društvo Sokol) imao je primjedbu da u zapisnik nije navedeno njegovo neslaganje s rasporedom udruga po kategorijama za financiranje te da nije napravljen novi kriterij za financiranje što je bilo obećano na prošloj sjednici. Vladimir Englman (Ženski košarkaški klub Plamen Požega) je dao prijedlog da se kompletan zapisnik sa sjednice objavi na stranicama Saveza odnosno da bude objavljen audio ili video zapis sa sjednice. Taj prijedlog je prihvaćen, a zapisnik je usvojen sa 3 glasa protiv.

Nakon toga su u članstvo jednoglasno primljene dvije nove udruge. Riječ je o Hrvatskom planinarskom društvu Gojzerica i Malonogometnom klubu Autodijelovi Tokić. Prije toga su ukratko te udruge delegatima predstavili njihovi predsjednici i predstavnici Višeslav Turković i Josip Barišić. Vladimir Englman je nakon toga dao prijedlog da Savez u budućnosti ima stalne i pridružene članice po uzoru na Hrvatski olimpijski odbor. Predsjednik Abramović je odgovorio da će Izvršni odbor to razmotriti i pripremiti prijedlog za sljedeću sjednicu Skupštine. Glavni tajnik Željko Mitrović je nakon toga obavijestio delegate da je Kuglački klub Kaptol u stečajnom postupku ugašen kao udruga te da se samim tim briše i iz članstva u Požeškom športskom savezu.

Skupština je do sada imala 74 udruge, a nakon brisanja KK Kaptol i prijema „Gojzerice“ i „Autodijelova Tokić“ Požeški športski savez u punopravnom članstvu ima 75 udruga.

Nakon toga je predsjednik Nino Abramović delegatima podnio izvješće o radu. Podsjetio je na sve sportske priredbe koje Savez organizira tijekom jedne godine. To su Božićni malonogometni turnir, Odbojkaški i Malonogometni turnir Grada Požege, Malonogometna liga veterana Požega, Ženska odbojkaška liga Požega, Olimpijski festival dječjih vrtića, Škola plivanja, proglašenje najboljih požeških sportaša i brojne druge. Sve se to organizira s ciljem popularizacije sporta i bavljenja istim za što više građana Požege bez obzira na uzrast. Savez je također ponovno sudjelovao u projektima Hrvatskog olimpijskog odbora – „Aktivna sportska zajednica“ i „Od sportske škole do Olimpijade“ preko kojih je protekle godine nabavljena perilica i sušilica u vrijednosti preko 100.000 kuna te značajna sredstva za Košarkaški klub Požegu i rekviziti za Sportsku dvoranu Tomislav Pirc. Ove godine sredstva će se iskoristiti za nabavku opreme Rukometnom klubu Požega i Kickboxing klubu Bushido. Predsjednik je upoznao članove Skupštine i o preseljenju ureda Saveza iz Gimnastičke dvorane Sokol u Sportsku dvoranu Tomislav Pirc. Također je ponovno izrazio zabrinutost za sport u Požegi i Slavoniji zbog sve manjeg broja djece kao i o smanjenju kvalitete. Na kraju je svima zaželio puno uspjeha u radu, da imaju što više natjecatelja i trenera ali i novih volontera koji će voditi klubove i baviti se organizacijskim stvarima.

Financijsko izvješće za 2017. podnio je glavni tajnik Željko Mitrović kao i prijedlog financijskog plana i programa rada za 2018. koji su prihvaćeni s jednim glasom protiv. Zdenko Oroz (Karate do klub Požega) zatražio je povećanje sredstava za svoj klub. Vladimir Englman (ŽKK Plamen Požega) je najavio da će njegov klub u budućnosti imati manje kotizacije i troškove natjecanja od Hrvatskog košarkaškog saveza ali je zatražio da financijska sredstva za njegov klub od strane Grada i Saveza ostanu ista.

Pod točkom razno tajnik Mitrović je upoznao nazočne da će ubrzo biti organiziran seminar o zaštiti osobnih podataka na koji bi sve udruge trebale poslati svoje predstavnike. Također je zbog preseljenja ureda Saveza dao prijedlog o promjeni sjedišta Saveza koji je jednoglasno prihvaćen.

Petar Bosanac (Streljački klub Požega) postavio je pitanje o problemima na Gradskoj streljani odnosno da se i dalje puca na papirnate mete te da njegovi strijelci imaju nakon toga problem na natjecanjima gdje su elektronske mete. Na samom kraju sjednice ponovno je postavljeno i pitanje od strane više delegata o kažnjavanju udruga čiji delegati ne dolaze na sjednice.

 

(Foto : Kronika Požeško - slavonska) 

Pročitano 1644 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 27 Travanj 2018 00:32