Utorak, 24 Travanj 2018 02:00

Održan sastanak Organizacijskog odbora 17. Olimpijskog festivala Dječjih vrtića Požeško-slavonske županije

POŽEGA - U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc danas je održan sastanak Organizacijskog odbora 17. Olimpijskog festivala Dječjih vrtića Požeško - slavonske županije. Nazočni su bili predstavnici vrtića te predstavnici Požeškog športskog saveza.

17. Olimpijski festival dječjih vrtića će se održati ove godine na Sportsko-rekreacijskom centru u Požegi u četvrtak, 17. svibnja 2018. od 9,00 do 12,30 sati. U slučaju lošeg vremena natjecanje će se održati u isto vrijeme u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc u Požegi. Festival organiziraju Požeški športski savez i Hrvatski olimpijski odbor pod pokroviteljstvom Grada Požege.

Požeški športski savez kao organizator će osigurati prijevoz natjecatelja iz Lipika, Pakraca, Pleternice, Velike i Jakšića. Također će se osigurati dovoljan broj suncobrana, diplome, medalje, pehare, razglas, pripremiti borilišta, zastavu, baklje, himnu, postolje za pobjednike, pripremiti sendviče i vodu za natjecatelje u dovoljnim količinama, osigurati dovoljan broj sudaca za natjecanje kao i koordinatora za nogomet i atletiku, pripremiti oglasnu ploču za rezultate natjecanja u nogometu, postaviti redare za osiguranje prostora na kojem će se održati natjecanje, osigurati dovoljan broj mažoretkinja za ceremoniju otvaranja, prijaviti skup Policijskoj upravi, osigurati dežurnog liječnika, odrediti nositelje zastave (svaki vrtić će dati po jednog natjecatelja).

Ove godine će olimpijsku prisegu položiti djeca iz Dječjeg vrtića Kockica Lipik.

Svi sudionici su obvezni striktno se pridržavati Propozicija natjecanja koje nalažu da se jedno dijete može natjecati u samo jednoj disciplini. Dječji vrtići će pripremiti djecu za natjecanje a oni koji imaju potrebu za stručnu pomoć mogu se obratiti Požeškom športskom savezu.

Kako bi ubrzali održavanje natjecanja na današnjem sastanku su ždrijebom određeni parovi u malom nogometu. Kod dječaka nastupaju svi vrtići, a odigrat će se ukupno 10 utakmica. Kod djevojčica neće nastupiti samo DV Šareni svijet Požega jer nema dovoljno djece, a odigrat će se ukupno 8 utakmica.

Na 17. izdanju dječje Olimpijade sudjelovat će 9 vrtića (10 ekipa) s područja Požeško-slavonske županije. To su DV Radost Požega, DV Kockica Lipik, DV Maslačak Pakrac, DV Požega (Cvjetna livada i Rudinska), DV Velika, DV Svetog Leopolda Mandića Požega, DV Šareni svijet Požega, DV Tratinčica Pleternica i DV Jakšić. Ove godine neće nastupiti samo DV Kutjevo, a DV Požega imaju 2 ekipe. Djeca će se natjecati u atletici (trčanje na 50 metara, skok udalj i bacanje loptice) i malom nogometu, a ukupno će nastupiti oko 400 natjecatelja.

Naslov pobjednika brani ekipa Dječjeg vrtića Cvjetna livada Požega koja je osvojila posljednja dva Festivala održana 2016. i 2017. godine.

 

17. OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEČJIH VRTIĆA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

Požega, Sportsko – rekreacijski centar, 17. 05. 2018.

 

Mali nogomet - Dječaci (ukupno 10 utakmica):

Pretkolo :

1. Cvjetna livada II – Rudinska (pobjednik 1)

2. Šareni svijet – Velika (pobjednik 2)

3. Tratinčica – Kockica (pobjednik 3.)

 

Prvo kolo (1/4 finale) : 

4. Pobjednik 1. – Maslačak (A)

5. Jakšić - Radost (B)

6. Pobjednik 2. - Pobjednik 3. (C)

7. Sveti Leopold Mandić – Cvjetna livada (D)

 

Drugo kolo (1/2 polufinale) :

8. A – C

9. B – D

 

Finale : 

10. Pobjednik AC - Pobjednik BD

 

Mali nogomet -Djevojčice (ukupno 8 utakmica):

Pretkolo :

1. Maslačak – Jakšić (pobjednik 1)

 

Prvo kolo (1/4 finale) : 

2. Cvjetna livada – Rudinska (A)

3. Pobjednik 1 – Kockica (B)

4. Velika – Sveti Leopold Mandić (C)

5. Tratinčica – Radost (D)

 

Drugo kolo (1/2 polufinale) : 

6. A – C

7. B – D

 

Finale : 

8. Pobjednik AC - Pobjednik BD 

 

Utakmice će se igrati loptom određenom od strane Hrvatskog olimpijskog odbora čije propozicije također nalažu i da nema utakmica za 3. mjesto. Organizator će po prijemu majica i kapa od Hrvatskog olimpijskog odbora iste dostaviti vrtićima. Vrtićima će se naknadno dostaviti  i raspored kompletnog natjecanja na 17. Olimpijskom festivalu Dječjih vrtića.

Pročitano 1548 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 16 Svi 2018 14:54