Srijeda, 14 Ožujak 2018 01:00

Članovi Powerlifting kluba Body Art uspješni na 2. "Pitomača Openu"

PITOMAČA - Drugi Pitomača Open, natjecanje u powerliftingu i bench pressu, održano je proteklog vikenda (10 i 11.3.2018.) u Pitomači. Prvo ovogodišnje natjecanje za natjecatelje požeškog Powerlifting kluba Body Art bilo je vrlo uspješno.

“U subotu je na natjecanju u powerliftingu nastupila Emilija Zailac koja je pobijedila u svojoj kategoriji žene open do 84 kilograma. Osim nje, nastupio je i junior Antonio Miletić u kategoriji do 73 kilograma, koji je također pobijedio. Po prvi puta se, osim medalje za ukupnu pobjedu, dodjeljivala i medalja za pojedine discipline, čučanj, bench press i mrtvo dizanje što nam je donjelo 4 (i slovima: četiri J ) medalje za Emiliju i Antonija!”, pojasnio je trener Robert Međugorac.

U nedjelju su se natjecali najbolji Hrvatski “benčeri” (bench press). “Nastupili smo s dva natjecatelja i natjecateljicom. Brigita Bakić je u juniorskoj konkurenciji popravila svoj državni rekord u bench pressu u kategoriji do 57 kilograma podignuvši 73 kilograma te je tako ostvarila svoj osobni rekord i pobjedu u kategoriji. Osim nje je zapažen nastup imao i Marko Milinović, koji je u jakoj konkurenciji osvojio drugo mjesto podignuvši 165 kilograma. U zadnjem je pokušaju napao i 170 kilograma, i bio vrlo blizu uspješnom liftu. Međutim, sudac ga je malo zadržao u donjoj točki i zbog toga nije išlo. On tu kilažu ima i sve skupa su to jako respektabilni liftovi”, rekao je Međugorac.

Podsjetimo, Brigita Bakić je prošle godine trebala nastupiti na svjetskom prvenstvu u Finskoj ali zbog zakašnjele prijave od strane saveza nije otišla. Ona bi s ovim rezultatom imala svjetsku broncu.

- ”Sve je dogovoreno da Brigita ove godine nastupi na europskoj smotri koja će se u kolovozu održati u Španjolskoj. Sa sadašnjim rezultatima koje polučuje, ima velike šanse za odličan rezultat”, kazao je trener Međugorac.

Pročitano 1827 puta