Srijeda, 31 Siječanj 2018 01:00

Tri igrača STK Požega ostvarila plasman na pojedinačno državno prvenstvo u stolnom tenisu

POŽEGA - U nedjelju, 28. siječnja u maloj dvorani  SD Tomislav Pirc održano je pojedinačno seniorsko kvalifikacijsko natjecanje Slavonske regije-zapad za prvenstvo Hrvatske, pod organizacijskom palicom STK Graničar iz Slavonskog Broda.

Kvalifikacijsko natjecanje je održano kroz ždrijebom odabrane skupine koje je iznjedrilo ùz puno napetosti i sportske drame četiri polufinalista koji su sportski i zasluženo izborili nastup na završnom turniru Prvenstva Hrvatske. Oni su: Luka Kovačević, Fran Mihaljević, Miroslav Kovačević i Ivica Lauter.

Tim redoslijedom su se borili i u polufinalu: L.Kovačević protiv Mihaljevića, a M.Kovačević je na suprotnoj strani stola imao Lautera. Polufinale je ponudilo strašne mečeve, Požeška nada i uzdanica požeskog stolnog tenisa Luka Kovačević i najjači i trenutno najbolji požeški as nekadašnji superligaš Osječanin Fran Mihaljević. Meč je ponudio puno dobrih poteza s obje strane, a pobjedu je odnio Fran Mihaljević.

U drugom polufinalnom susretu susreli su se legenda požeškog stolnoteniskog kluba i žila kucavica dobre atmosfere u klubu i oko njega, protiv prekaljenog i desetljećima poznatog velemajstora Ivice Lautera iz Novske. Na iznenađenje mnogih, maestralnim potezima i nezgodnim stilom ulazak u finale izborio je Miroslav Kovačević

Finale je odigrano u paklenoj atmosferi male dvorane T.Pirc, naravno uz opće veselje svih prisutnih jer Požega ove godine ima čak 3 igrača na završnom turniru. Uz žestok otpor Miroslava Kovačevića pobjedu u finalu odnio je Fran Mihaljević koji je zasluženo pobjedio uz atraktivne i prekrasne poene. Pobjednik je ispraćen pljeskom, a Miroslav Kovačević pobrao je prave ovacije prisutnih na iznenađujećem uspjehu koji mu je donio završni turnir. 

Pročitano 1770 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 31 Siječanj 2018 09:36