Utorak, 23 Siječanj 2018 01:00

U petak, 26. 01. 2018. održat će se Noć muzeja 2018. - "Sport u muzeju"

POŽEGA - U petak, 26. 01. 2018. u cijeloj Hrvatskoj održat će se tradicionalna "Noć muzeja" u koju je uključen i Gradski muzej Požega. Bogati i raznoliki program trajat će punih sedam sati! Uz izložbu Hrvatskog prirodoslovnog muzeja iz Zagreba "Zvukovi kukaca – orkestar najmanjih", ove godine Gradski muzej slavi i sport koji je glavna tema Noći muzeja na nivo cijele Hrvatske, a izložbe će se održavati pod imenom : "Muzeji i sport : brže, više, jače / citius, altius, fortius".

Uz sve to u Gradskom muzeju pratit će se i polufinale utakmice Europskog rukometnog prvenstva (koje se igraju u 18,00 i 20,30 sati), uz egzibicionističke nastupe požeških sportskih udruga (Judo klub Judokan, Judo klub Vallis Aurea, Taekwondo klub Gimnazija, Karate -do klub Požega, Streljački klub Požega, Gimnastičko društvo Sokol) kojima će se predstaviti dio brojnih sportova u gradu Požegi.

Tu je i projekcija fotografija sportaša iz obiteljskih albuma, arhive Požeškog športskog saveza i muzeja kojom će Gradski muzej Požega pokušati opravdati zašto je nekada u zlatnim vremenima Požega bila jedan od najsportskijih gradova u cijeloj bivšoj državi.

Gosti na izložbi bit će poznati požeški sportaši i dugogodišnji sportski djelatnici Radojica Popovica, Branimir Šćulac, Ljiljana Miletić i Krešimir Bubak koji će govoriti o povijesti požeškog sporta. 

U sklopu požeške "Noći muzeja" bit će održan i koncert No jazz banda iz Osijeka, uz Požežanku Milu Bauković - slavonsku Zdenku Kovačiček. Progam Noći muzeja održat će se u izložbenoj dvorani muzeja i u šatoru ispred muzeja.

Pročitano 1787 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 24 Siječanj 2018 13:05