Ponedjeljak, 11 Prosinac 2017 01:00

Odlični rezultati natjecatelja Powerlifting kluba Body Art na državnom prvenstvu u Virovitici

VIROVITICA - Proteklog vikenda održano je VI državno prvenstvo u powerliftingu (subota 9.12.) i bench press-u (nedjelja 10.12.) u Virovitici. Požeški Powerlifting klub Body Art ponovno je ostvario odlične rezultate. 

Prvi dan je održano natjecanje u powerliftingu, brojni natjecatelji i sjajna konkurencija donjela je neke odlične liftove. Naše prvakinje Patricia i Brigita rušile su i državne rekorde!

Patricia Januš osvojila je zlato u kategoriji open do 57 kg i bronca u apsolutnoj žene open + državni rekord (popravila je svoj)u BP (bench press) 80 kg!

Brigita Bakić osvojila je zlato u kategoriji juniori do 57 kg i bronca u apsolutnoj juniori + državni rekord u BP 72,5 kg i rekord u MD (mrtvo dizanje) 135 kg. Brigita je planski skinula nekoliko kilograma i prvi puta nastupila u nižoj težinskoj kategoriji što se pokazalo kao dobra klupska odluka. 

Uz njih, naša nova natjecateljica (prvo državno natjecanje, drugo ukupno) Emilija Zailac bronca u kat open do 84 kg. Uz naše dame, u subotu se natjecao i junior Antonio Miletić u kategoriji do 74 kg i osvojio je srebro. Ovo je bio njegov prvi puta iznad 100 kg, čučnju 105 kg (njegov osobni rekord).

Drugi dan održano je natjecanje u bench press-u. Patricija podiže 75 kg (nešto manji lift zbog umora od predhodnog dana), ali i s tim liftom uzima duplo zlato, u svojoj kategoriji i u apsolutnoj kategoriji

Njen otac Davor Januš je osvojio je zlato u masters II invalid do 93 kg i zlato apsolutna masters II invalid. Darijo Marković je osvojio srebro u kategoriji open do 105 kg.

Tako je državno prvenstvo iza Body Arta. Prvi dan osvojeno je (powerlifting) 2 zlata, 1 srebro, 3 bronce i srušena su 3 državna rekorda. Drugi dan (bench press) osvojeno je 4 zlata i 1 srebro.

Iz kluba čestitaju organizatorima i svim natjecateljima na odličnom natjecanju. Vikend je bio iznimno naporan za sve, a to je ujedno bio i završetak “dizačke” sezone i sada je vrijeme oporavka i saniranja sitnijih ozljeda, kao i uživanja u nadolazećim blagdanima.

Nakon toga punih baterija Body Art kreće po nove rekorde. 

Pročitano 1763 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 11 Prosinac 2017 09:22