Ponedjeljak, 28 Kolovoz 2017 02:00

Na Motodromu Glavica proteklog vikenda vožene dvije utrke Muđunarodnog otvorenog prvenstva Hrvatske

POŽEGA - Motodrom Glavica ovog vikenda bila je poprište moto utrka i Međunarodnim prvenstvom Hrvatske, Nagradom Požeško-slavonske županije 2017. Kao i prošle godine ovo su bile zadnje dvije utrke prvenstva tako da se vozilo dva dana,  bodovao se svaki dan zasebno, tako da su neke utrke odlučivale i tko će postati prvak Hrvatske.

U subotu službeno je utrku otvorio gradonačelnik Darko Puljašić, a u nedjelju župan Alojz Tomašević. Pred više od 1000 gledatelja po vrlo vrućem vremenu nastupilo je 113 vozačica i vozača. Veliki zaljubljenici moto utrka nastupili su 3 klase cestovne utrke, 10 klasa old timera, 3 klase skuteri , 2 klase super moto i prikoličari.

Najviše pozornosti privukle su utrke superstock 600 ccm i superstock 1000 ccm, jer je riječ o najjačim motorima.

U klasi 600 ccm najbolji je bio Ivan Višak iz MK Križevci, drugi je Vedran Močibob iz ŠK 1. HMK Zagreb te 3. Ivan Oreški također iz ŠK 1. HMK Zagreb.

U klasi 1000 ccm pobjednik je Marko Višak iz MK Križevci, 2. Mario Matušenski MK Gajs tim i treće mjesto je osvojio Mario Oreški iz MK Kvarner.

Od domaćih predstavnika iz MK Požega Promet ove godine nastupio je Krešimir Pavelić koji je u subotu bio drugi, a u nedjelju je zauzeo treće mjesto, kako je i sam rekao zadovoljan je s rezultatom, pošto je vozio s zamjenskom mašinom, jer mu je na treningu orginalni motor zaribao. Pavelić je u ukupnom poretku Otvorenog prvenstva Hrvatske u cestovnim moto utrkama zauzeo drugo mjesto.

Nagrade najboljima je uručio načelnik općine Velika Vlado Boban i načelnik općine Kaptol Mile Pavičić.

 

(Tekst i foto : Kronika Požeško - slavonska) 

 

Pročitano 2558 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 28 Kolovoz 2017 13:39