Petak, 28 Travanj 2017 02:00

Akcija "Atletski stadion" se nastavlja u subotu, 29. travnja u 9,00 sati

POŽEGA Pozivamo vas da i dalje podržite inicijativu i akciju čišćenja kamenog stepeništa na bivšem Atletskom stadionu u Požegi! Inicijativu i akciju su pokrenuli 3. d razred Opće gimnazije s prof. Ćuže-Abramović i Udruga za promicanje kulture POŽART.

Dobili su podršku ravnatelja Gimnazije Pavla Bucića, pročelnice Jasminke Vodinelić i Grada Požege. Kod gradnje nove Gimnazije stadion je razrušen, a stepenice zatrpane zemljom. Poslije je zarastao u korov i šiblje.

Gimnazijalci 3. d pokrenuli su inicijativu, jer žele napraviti Pozdrav maturantima na mjestu stadiona. Oni nisu ni znali za nekadašnji stletski stadion, jer su se rodili iste godine kad je srušen.

Atletski stadion je bio okupljalište mnogih generacija mladih, na atletskoj stazi su trenirali mnogi vrhunski sportaši, ali i učenici dviju osnovnih škola i gimnazijalci. Tako su se poklopile dvije inicijative: sadašnjih i bivših gimnazijalaca.

Radovi su počeli 10. travnja, a 12. travnja su se svi skupili: sadašnji i bivši gimnazijalci, sportaši, Požežani koji vole svoj grad i žele opet vidjeti zelenu oazu u centru grada. Otkrili su dio stepeništa, bageri su odvezli zemlju, a njihova i naša akcija se nastavlja u subotu.

Ponesite grablje, lopate, štihače, motike, bočicu vode i nastavimo akciju. Ovo je građanska inicijativa. Ne možemo vratiti atletski stadion, ali možemo povratiti malu zelenu oazu u srcu grada za kulturna događanja i druženja na stepeništu.

Ne moramo uvijek čekati da netko drugi napravi nešto za nas i za naš grad. Zato, dođite u subotu. Početak akcije je u 9,00 sati. 

Pročitano 1846 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 28 Travanj 2017 12:42