Petak, 28 Travanj 2017 02:00

Požeške mažoretkinje osvojile 9 medalja na državnom prvenstvu i osigurale plasman na Europsko prvenstvo u Amsterdamu

KOPRIVNICA - Protekli vikend Požeške mažoretkinje bile su na Državnom prvenstvu u mažoret plesu u Koprivnici. Uz odličan uspjeh na tom natjecanju osvojile su i kvalifikaciju na Europsko prvenstvo mažoretkinja u Amsterdamu, koje se održava ove godine u listopadu.

Ukupno su natjecatelji iz Požege osvojili tri zlatne medalje, četiri srebra i dvije bronce, što je odličan uspjeh ovih sjajnih mladih natjecatelja, izboren među 800 natjecatelja iz cijele Hrvatske koje su zadivili su svojom izvedbom.

- "U grupnim nastupima naši seniori osvojili zlato u exibition kategoriji i kategoriji sa rekvizitima, naši najmlađi srebro u kategoriji sa rekvizitima. Solisti su bili odlični. Zlato su osvojili juniorski par Benjamin Iličić i Glorija Soldo, a srebro, Lora Ledić u ml. juniorima, Benjamin Iličić u juniorima i Adrijana Jurić u seniorima. Kao par srebro su dobile Adrijana Jurić i Lorena Jakobović, a broncu Ivan Marinović i Ivana Dupor u seniorima i Lora Župan i Lorena Lipovac u ml. juniorima" – istakla je voditeljica požeških mažoretkinja Marina Mihelčić koja dodaje da je posebno ponosna na uspjeh svojih natjecatelja, tim više što su prije nepunih tjedan dana branili boje Hrvatske, kao članovi reprezentacije na Europskom Twirling natjecanju koje je održano u Poreču.

Zahvalila se i Tehničkoj školi i ravnatelju Zoranu Galiću što im je izašao u susret i omogućio treninge u njihovoj dvorani, jer se ne bi mogli kvalitetno pripremiti za sve koreografije.

- "Nadamo se da će Požežani imati prilike vidjeti ove koreografije, na nekom od sljedećih požeških manifestacija. Vama novinarima hvala što nas pratite i objavljujete uspjehe naših vrijednih mladih požeških natjecatelja" – rekla je Marina Mihelčić.

 

(Tekst i foto : Kronika Požeško - slavonska)

Pročitano 2202 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 28 Travanj 2017 10:20