Četvrtak, 27 Travanj 2017 02:00

Održana redovna sjednica Skupštine Požeškog športskog saveza

POŽEGA -  U prostorijama Obrtničkog doma u Požegi jučer je održana redovna sjednica Skupštine Požeškog športskog saveza. Na dnevnom redu bilo je petnaest točaka, a na sjednicu se odazvalo 44 delegata od 72 udruge. Nakon što je verificirano 9 zamjenskih članova Skupštine usvojen je zapisnik sa prošle sjednice koja je održana 16. prosinca 2016. godine.

Skupština je na početku svog rada donijela odluku o prijemu u članstvo jedne nove udruge. To je Sportsko ribolovna udruga „Ulovi i pusti“.

Do ove sjednice Savez je imao 72 udruge, a nakon prijema nove članice Požeški športski savez trenutno ima 73 udruge koje su različito organizirane i natječu se u različitim ligama i oblicima natjecanja.

Sjednicu je otvorio i vodio predsjednik Požeškog športskog saveza Nino Abramović koji je u svom izvješću rekao da je Izvršni odbor održavao redovne sastanke na kojima je rješavana tekuća problematika. Čelnici Saveza bili su Seminaru o novom Zakonu o sportu u Zagrebu koji je organizirao Hrvatski olimpijski odbor, a sudjelovat će i na sličnom seminaru koji će 27. travnja biti održan u Bjelovaru. 

Savez je uključen u program HOO „Aktivna sportska zjednica“ preko kojeg će se pokušati nabaviti moderna perilica i sušilica za potrebe NK Slavonije i dvoranskih klubova. Preko Saveza kroz programe HOO ide i nabava nove podloge za košarkaško igralište u Lipiku.

Kroz drugi program HOO „Od sportske škole do olimpijskih igara“ jedna članica Saveza koja bude izabrana od strane HOO će dobiti 50.000 kuna za sportsku opremu.

Predsjednik Abramović je na kraju istakao da Savez planira u dogovoru s klubovima organizirati „Ljetnu sportsku školu“ kroz koju bi sva gradska djeca prošla treninge košarke, odbojke, rukometa, tenisa i plivanja.

Financijsko izvješće za 2016. podnio je glavni tajnik Željko Mitrović, a izvješće Nadzornog odbora Robert Međugorac. Oba izvješća su jednoglasno usvojena.

Program rada i financijski plan za 2017. je usvojen sa jednim glasom protiv i jednim suzdržanim. Na kraju sjednice raspravljalo se i Strategiji razvoja sporta Grada Požege za razdoblje 2017. – 2020. koja je predložena na prošloj sjednici ali nije usvojena. Strategija nije usvojena niti na ovoj sjednici već je to ostavljeno za narednu sjednicu jer se upravo radi i nacionalna strategija razvoja sporta.

Pročitano 2161 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 28 Travanj 2017 09:25