Utorak, 25 Travanj 2017 02:00

Održan sastanak Organizacijskog odbora 16. Olimpijskog festivala Dječjih vrtića

POŽEGA - U prostorijama Šahovskog kluba Požega (u Gimnastičkoj dvorani Sokol) danas je održan sastanak Organizacijskog odbora 16. Olimpijskog festivala Dječjih vrtića Požeško - slavonske županije. Nazočni su bili predstavnici svih 10 vrtića te predstavnici Požeškog športskog saveza.

16. Olimpijski festival dječjih vrtića će se održati ove godine na Sportsko-rekreacijskom centru u Požegi u četvrtak, 18. svibnja 2017. od 9,30 do 12,00 sati. U slučaju lošeg vremena natjecanje će se održati u isto vrijeme u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc u Požegi.  

Požeški športski savez kao organizator će osigurati prijevoz natjecatelja iz Lipika, Pakraca, Kutjeva, Pleternice, Velike i Jakšića. Također će se osigurati dovoljan broj suncobrana,  diplome, medalje, pehare, razglas, pripremiti borilišta, zastavu, baklje, himnu, postolje za pobjednike, pripremiti sendviče i vodu za natjecatelje u dovoljnim količinama, osigurati dovoljan broj sudaca za natjecanje kao i koordinatora za nogomet i atletiku, pripremiti oglasnu ploču za rezultate natjecanja u nogometu, postaviti zaštitare za osiguranje prostora na kojem će se održati natjecanje, osigurati dovoljan broj mažoretkinja za ceremoniju otvaranja, prijaviti skup Policijskoj upravi, osigurati dežurnog liječnika, odrediti nositelje zastave (svaki vrtić će dati po jednog natjecatelja). 

Ove godine će olimpijsku prisegu položiti djeca iz Dječjeg vrtića Maslačak (Pakrac). 

Svi sudionici su obvezni striktno se pridržavati Propozicija natjecanja koje nalažu da se jedno dijete može natjecati u samo jednoj disciplini. Dječji vrtići će pripremiti djecu za natjecanje a oni koji imaju potrebu za stručnu pomoć mogu se obratiti Požeškom športskom savezu.

Kako bi ubrzali održavanje natjecanja u nogometu danas se su ždrijebom određeni parovi u malom nogometu. Kod dječaka nastupaju svi vrtići, a odigrat će se ukupno 11 utakmica. Kod djevojčica neće nastupiti samo DV Šareni svijet Požega jer nema dovoljno djece, a odigrat će se ukupno 10 utakmica. 

 

Dječaci (ukupno 11 utakmica):

1. kolo :

1. Radost Požega – Tratinčica Pleternica

2. Jakšić – Cvjetna livada Požega

3. Sveti Leopold Mandić Požega – Pod gradom Požega

4. Šareni svijet Požega – Maslačak Pakrac

5. Velika – Kockica Lipik 6.

Kutjevo slobodno

 

2. kolo :

7. Pobjednik ut. 3 – Pobjednik ut. 2 (A)

8. Pobjednik ut. 5 – Pobjednik ut. 1 (B)

Slobodan pobjednik utakmice 4 (C)

 

Završnica

9. C – A

10. A – B

11. B – C

 

Djevojčice: (ukupno 10 utakmica) :

1. kolo :

1. Cvjetna livada Požega – Radost Požega

2. Kutjevo – Pod gradom Požega

3. Velika – Tratinčica Pleternica

4. Kockica Lipik – Sveti Leopold Mandić

5. Maslačak Pakrac – Jakšić

 

2. kolo :

6. Pobjednik ut. 2 – Pobjednik ut. 1 (A)

7. Pobjednik ut. 5 – Pobjednik ut. 4 (B)

Slobodan pobjednik utakmice 3 (C)

 

Završnica

8. C – A

9. A – B

10. B – C

 

Utakmice će se igrati loptom određenom od strane HOO (spužvasta lopta). Organizator će po prijemu majica i kapa od Hrvatskog olimpijskog odbora iste dostaviti vrtićima. Vrtićima će se naknadno dostaviti raspored kompletnog natjecanja na 16. Olimpijskom festivalu Dječjih vrtića.

Pročitano 1608 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 25 Travanj 2017 14:06