Ponedjeljak, 24 Travanj 2017 02:00

Hrvoje Dujmović osvojio prvo mjesto na pojedinačnom seniorskom stolnoteniskom prvenstvu regije Slavonija zapad

POŽEGA - U nedjelju 23. travnja u maloj dvorani SD Tomislav Pirc održan je turnir Pojedinačnog prvenstva regije Slavonije zapad za seniore. Nastupilo je 17 igrača iz 6 klubova regije sastavljene od pet županija.

Igrači su bili razvrstani u 5. kvalifikacijskih grupa, a za Stolnoteniski klub Požegu nastupili su Hrvoje Dujmović, Miroslav Kovačević, Ivan Dujmović, Luka Kovačević i Antonio Lešković. Nakon dijela natjecanja po grupama prva 2 plasirana igrača u svakoj skupini nastupila su u glavnom ždrijebu turnira, dok je za ostale natjecatelje organiziran utješni dio turnira.

Nakon četvrtfinalnih mečeva u polufinalu su se sastali Hrvoje Leko iz STK Graničara i Luka Kovačević iz STK Požege, te Antonio Nožina iz STK Obrtnička škola Brod i Hrvoje Dujmović STK Požega. U prvom polufinalu Hrvoje Leko je relativno lako poveo 2:0 u setovima, da bi nakon toga Luka Kovačević dobio set i imao inicijativu u 4.setu. Ipak na kraju 4. seta igrač Graničara pokazuje danas bolju formu i dobiva meč rezultatom 3:1. U drugom polufinalnom meču Hrvoje Dujmović je lako pobijedio Antonia Nožinu rezultatom 3:0.

Finalni susret za prvaka regije između Hrvoja Leke i Hrvoja Dujmovića igrač STK Požege je dobio relativno lako rezultatom 3:1. U utješnom dijelu turnira Robert Župan iz STK Flip Sl.Brod pobijedio je Josipa Terzića iz STK Godinjak i na taj način osvojio 1. mjesto utješnog turnira.

Ovim nastupom seniori STK Požege završavaju veoma uspješnu natjecateljsku sezonu kluba gdje je prva ekipa osvojila 3. mjesto ukupnog poretka 1. HL-istok, a druga ekipa 2. mjesto u 3.HL i stekla pravo nastupa na kvalifikacijama za 2.HL.

Juniori STK Požege ekipni su prvaci regije Slavonija zapad, a Luka Kovačević i Andrej Samarđić izborili su nastup na PH u pojedinačnoj konkurenciji. Juniore STK Požega idućeg vikenda očekuje nastup na pojedinačnom i ekipnom međunarodnom turniru 64. ZAGIPINGU gdje će nastupiti u konkurenciji od preko 700 natjecatelja mladih dobnih uzrasta iz više od 10 zemalja.

Završetak sezone juniora STK Požege je 19-21. 05. kada će Luka Kovačević, Andrej Samarđić i Ivan Dujmović nastupiti na Ekipnom i pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u Varaždinu.

 

Poredak:

1. Hrvoje Dujmović

2. Hrvoje Leko

3. Antonio Nožina

3. Luka Kovačević.

Pročitano 2366 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 24 Travanj 2017 09:40